eur:
385.66
usd:
354.2
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Danang, 2017. november 11.Donald Trump amerikai elnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök beszélget az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) szervezete 25. csúcstalálkozóján a vietnami Danangban 2017. november 11-én. (MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/pool/Mihail Klimenyev)
Nyitókép: Mihail Klimenyev

Orvosi felszerelést szállító orosz katonai gép indul az Egyesült Államokba

Egészségügyi berendezéseket és védőfelszerelést szállít a jármű - közölte a Kreml szóvivője.

Dmitrij Peszkov elmondta, hogy a nap folyamán technikai egyeztetés folyt a gépről. A segélyszállítmányról Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök hétfői telefonbeszélgetésén esett szó.

"Az orosz fél a súlyos amerikai járványügyi helyzetre való tekintettel segítséget ajánlott fel orvosi berendezések és védőeszközök formájában.

Donald Trump köszönettel elfogadta ezt a humanitárius természetű segítséget"

- hangoztatta a szóvivő. Peszkov hozzátette, hogy a két elnök megállapodásának megvalósítása során az a benyomás alakult ki, hogy amerikai részről egyesek "minimum nem segítették" a technikai kérdések operatív megoldását. A szóvivő fontosnak érezte megjegyezni, hogy az Egyesült Államoknak felajánlott segítséggel Putyin "abból indul ki, hogy amikor az amerikai orvosieszköz- és anyaggyártók felpörögnek, akkor szükség esetén ezt a segítséget ők is tudnák majd viszonozni".

Peszkov rámutatott, hogy ugyancsak együttműködés alakult ki Oroszország és Kína között.

"Most, amikor ez a helyzet kivétel nélkül mindenkit érint és globális természetű, nincs alternatívája a közös cselekvésnek a partnerség és a kölcsönös segítségnyújtás szellemében" - mondta. Trump hétfői washingtoni sajtótájékoztatóján említést tett arról, hogy az Egyesült Államok a koronavírus-járvány elleni harcban segítséget kap Oroszországtól és Kínától.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×