eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Utasok a Westerdam brit-amerikai óceánjárón, amely a kambodzsai Szihanukvill kikötőjében horgonyoz, miután a kambodzsai hatóságok befogadták 2020. február 13-án. A tüdőgyulladást okozó új koronavírustól tartva előzőleg öt országban utasították vissza a luxushajó kikötési kérelmét, amelynek fedélzetén 1455 utas és 802 fős személyzet tartózkodik.
Nyitókép: MTI/EPA/Mak Remissa

Koronavírus: kiszállhattak a magyarok is a Westerdam turistahajóról

Megkezdhették a kiszállást a kambodzsai Kampongszom kikötővárosban pénteken a Westerdam nevű tengerjáró turistahajó utasai, miután két hetet töltöttek a hajó fedélzetén, és öt ország utasította el őket a koronavírus okozta COVID-19 járványtól tartva.

A hajó 1455 utasa és a 802 fős személyzet közül senki sem fertőződött meg a vírussal. A Westerdam csütörtökön futott be Kampongszom kikötőjébe. A hajó a parttól távolabb horgonyzott le, és kambodzsai szakemberek mintát vettek azoktól, akik bármilyen tünetet mutattak, majd az egészségügyi minisztérium közölte, hogy senki sem hordozza a COVID-19 vírusát, ezért engedélyt adtak a fedélzeten lévőknek a kiszállásra. A partra szálló utasokat maga Hun Sen miniszterelnök köszöntötte a mólón.

A hajót üzemeltető amerikai cég, a Holland America Line tudatta, hogy az utasok elszállítására charterjáratokat szerveznek.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet Főigazgatója méltatta Kambodzsát, amiért "példát mutatott nemzetközi szolidaritásból".

Csütörtök este Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be, hogy a hajón három magyar is van, akik nem fertőzöttek. Ha igénylik, hazajuttatásukban segítséget nyújtanak. Azt is elmondta, hogy a Japán partjainál kikötött és karantén alá vont szállodahajón tartózkodó magyarok is jól vannak, nem fertőződtek meg.

A koronavírussal kapcsolatos további híreinket ITT olvashatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×