INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 5. szerda
Krisztina

kamerun

lázadók

utasszállító

Utasszállító repülőre lőttek Kamerun felett

Infostart / MTI

A Cameroon Airlines Douala-Bamenda járata gond nélkül földet ért, és senki sem sérült meg. A gép azonban mindaddig nem emelkedhet ismét a magasba, amíg tüzetesen át nem vizsgálják.

Fegyveresek tűz alá vették vasárnap reggel a kameruni légitársaság egyik repülőgépét, amikor Bamenda repülőterét közelítette meg - tudatta közlemény útján a Cameroon Airlines. Bamenda az ország északnyugati részén fekszik, ahol szakadár lázadók harcban állnak a kormányerőkkel.

A térségben 2017 óta folynak harcok a kormányerők és az angolajkú lázadók között. Ez utóbbiak eleinte békés tüntetéseken követeltek szélesebb jogokat a frankofón ország angolajkú közösségének, ám mostanra annyira elmérgesedett a helyzet, hogy napi szintű az erőszak, a lázadók pedig saját államot akarnak létrehozni Ambazónia néven.

A szakadár szervezetek egyikének vezetője, Cho Abaya, az Ambazóniai Tanács nevű szervezet elnöke nem sokkal később megerősítette, hogy a lázadók nyitottak tüzet a polgári repülőgépre. Ezt azzal indokolta, hogy a kormányerők katonákat és fegyvereket szállítanak kereskedelmi járatokkal, ezért előre figyelmeztették a Cameroon Airlinest, hogy ha nem adják le időben a repülési terveket, akkor minden repülőgépet potenciális fenyegetésnek fognak tekinteni, és tüzet nyitnak rá.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018