eur:
394.05
usd:
364.76
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: twitter

Öngyilkos merénylet, halottak Dzsalalábádban

Egy építkezési vállalatnál robbantottak, a repülőtér közelében.

Öngyilkos merénylő robbantott szerda reggel a kelet-afganisztáni Dzsalalábád városában, a halálos áldozatok száma 16-ra, a sebesülteké kilencre emelkedett - közölték hatósági források. Korábban öt halottról és öt sebesültről számoltak be a hatóságok.

A merénylet egy építkezési vállalatnál történt, mintegy két kilométerre a város repülőterétől. A támadó gyalog érkezett, majd a cég kapujánál működésbe hozta a nála lévő pokolgépet. Ezt követően fegyveresek rohamozták meg a létesítményt, és tűzet nyitottak az ott lévőkre.

A tartományi kormányzat szóvivője, Ataullah Hogjáni szerint ezután csaknem egy órán át tartó tűzharc bontakozott ki a biztonsági erők és a fegyveresek között. Az áldozatok száma tizenhatra emelkedett, további kilencen pedig megsebesültek, három támadót lelőttek. A tűzharc délelőtt véget ért, megkezdték a környék átvizsgálását.

Gulám Sztanikzai tartományi rendőrfőnök azt mondta, a helyszín biztosításában amerikai katonák is segítenek. Eddig senki nem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. Dzsalalábád a Pakisztánnal határos Nangarhar tartomány fővárosa. Nangarhar Afganisztán egyik legforrongóbb térsége, ahol a tálibok mellett 2015 óta az Iszlám Állam dzsihadista szervezet is aktív.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×