eur:
394.58
usd:
365.17
bux:
65528.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Twitter

Pokolgépes merénylet, halottak Mogadishuban

Autóba rejtett pokolgép robbant egy bevásárlóközpont előtt a szomáliai főváros központjában, tizenegyen meghaltak. 

A hatóságok azt feltételezik, hogy az al-Shabaab iszlamista csoport követte el a támadást a forgalmas helyszínen. A szélsőséges csoport fegyveresei hétfőn végeztek a dubaji kormány kezében lévő P&O Ports logisztikai és szállítmányozási vállalat egyik helyi vezetőjével is Puntföld térségében.

Paul Anthony Formosát két halásznak álcázott fegyveres többször fejbe lőtte. Formosa Bosaso kikötőjébe tartott a halpiacon keresztül, amikor a szélsőségesek rátámadtak. A férfit kórházba szállították, de belehalt sebesüléseibe. Az egyik támadóval a helyszínen végeztek a biztonsági erők, a másikat letartóztatták. Az al-Shabaab jelentkezett a gyilkosság elkövetőjeként, és azzal vádolta meg Formosát, hogy illegálisan tartózkodott Szomáliában.

Az al-Shabaab többször követett el véres merényletet Szomáliában a kormányerők és más célpontok ellen. A csoport célja a Nyugat támogatását élvező kormány megdöntése és az iszlám törvénykezés bevezetése.

A szélsőségesek Kenyában is hajtottak már végre támadásokat azzal a céllal, hogy nyomást gyakoroljanak a szomszédos országra csapatainak kivonása érdekében. A kenyai katonák az Afrikai Unió egyik missziójának (AMISOM) keretében tartózkodnak Szomáliában. A múlt hónapban 21-en vesztették életüket az al-Shabaab támadásában, amelynek célpontja a kenyai főváros, Nairobi egyik luxusszállodája volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×