eur:
393.76
usd:
365.1
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Idén már nem találkozik Trump és Putyin

Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök következő csúcstalálkozójára a jövő évnél előbb nem kerül sor - jelentette be John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó.

A közleményben Bolton leszögezte: "az elnök úgy gondolja, hogy a következő kétoldalú találkozót akkor kell megtartani, amikor véget ér az Oroszországgal kapcsolatos boszorkányüldözés, tehát megegyeztünk abban, hogy ez január eleje után lesz".

Donald Trump a Helsinkiben tartott amerikai-orosz csúcstalálkozóról hazatérve jelentette be, hogy meghívja Washingtonba Vlagyimir Putyint, és - mint közölte - felkérte John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadót a meghívás továbbítására.

A lépés meglepte a republikánus politikusokat, és a kormányzat magas rangú tisztségviselőit.

Az amerikai hírszerző szerveket összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) vezetője, Dan Coats például kijelentette, hogy őt egyáltalán nem tájékoztatták. Paul Ryan republikánus házelnök rögtön sajtótájékoztatón közölte, hogy Vlagyimir Putyin nem szólalhat fel az amerikai törvényhozásban, és Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakciójának vezetője szintén azt hangoztatta, hogy az orosz elnöknek nincs meghívása a kongresszusba.

Erős bírálatokkal fogadták republikánusok és demokrata párti politikusok a meghívás ötletét azért is, mert közben az amerikai hírszerző szervek és a belbiztonsági minisztérium is folyamatosan arra figyelmeztet, hogy Oroszország aktívan próbálkozik beavatkozni az ősszel sora kerülő, úgynevezett félidős választásokba is.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×