INFORÁDIÓ 
2019. január 22. kedd
Artúr, Vince

túszejtés

terrorizmus

párizs

Vége a párizsi túszdrámának

Infostart / MTI

Senki sem sérült meg, néhány óra alatt elkapták a túszejtőt.

Délután kezdődött a túszdáma a francia főváros központjában. Egy férfi túszokat ejtett, elbarikádozta magát egy belvárosi ház földszintjén, azt állította, hogy robbanószer van nála és azt követelte, hogy az iráni nagykövettel beszélhessen. A túszejtésről itt írtunk részletesebben.

Az akció bejezéséről szóló bejelentés előtt mintegy negyedórával a hírtelevíziók helyszíni közvetítésének képein látni lehetett, hogy a kommandósok behatolni készülnek abba az épületbe, amelyben a túszejtő elbarikádozta magát. Lövéseket nem lehetett hallani a rövid akció alatt.

A helyi híradások szerint a túszejtő beszélt a 2012-es toulouse-i iszlamista támadásokról, a 2001. szeptember 11-i amerikai merényletekről, és több, a közelmúltban Franciaországban történt és nagy médiavisszhangot kapott köztörvényes gyilkosságról is.

A férfi személyazonosságról semmit nem közölték a hatóságok és azt sem erősítették meg, hogy volt-e nála fegyver.


A BFM hírtelevízió értesülése szerint a túszejtő 27 éves, marokkói, büntetlen előéletű, nem szerepel a titkosszolgálatok nyilvántartásában, nem voltak terrorizmusra utaló követelései és azt kérte a rendőrségi tárgyalótól, hogy Chrisnek szólítsa.

A túszejtés Párizs egyik sűrűn lakott belvárosi negyedében történt, nem messze a 2015. november 13-i párizsi iszlamista merényletsorozat helyszíneitől, ahol számos bár és üzlet található.

Gérard Collomb belügyminiszter a Twitteren az írta, hogy "az elkövetőt előállították és a túszok már nincsenek veszélyben".

A tárcavezető üdvözölte a rendőri erők, a tűzoltók, és mindenekelőtt a rendőrség elitalakulatának professzionális és gyors fellépését.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018