eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Durva videó a New York-i robbanásról

Durva videó a New York-i robbanásról

Nem állt közvetlen kapcsolatban az Iszlám Állammal, de a terrorszervezet inspirálhatta azt a férfit, aki merényletet készült elkövetni New Yorkban hétfőn.

Közzétettek egy videót a New York egyik legforgalmasabb részén történt hétfői robbanásról, amelyben négyen sérültek meg, köztük maga a merénylő.

Az elkövető kezdetleges csőbombát erősített magára, a robbanószerkezet a feltételezések szerint véletlenül lépett működésbe.

Amit a merénylőről, Akayed Ullahról tudni lehet:

  • 27 éves
  • bangladesi származású
  • hét éve vándorolt be az Egyesült Államokba
  • Brooklynban él
  • a hazájában büntetlen előéletű férfi szeptemberben szülőföldjére látogatott
  • nem állt közvetlen kapcsoltban az Iszlám Állam, de érdeklődött a terrorszervezet interneten terjesztett propagandaanyagai iránt
  • a csőbomba amatőr módon lett összerakva, az internetről letöltött útmutatás alapján.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×