eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A török kormányfő főtanácsadója is puccsista lehet

Letartóztatták Binali Yildirim török miniszterelnök egyik főtanácsadóját szombaton azzal a gyanúval, hogy a száműzetésben élő és a tavalyi puccskísérlet kitervelésével vádolt Fethullah Gülen hitszónok mozgalmához tartozik - jelentette a török média.

Birol Erdem főtanácsadót és feleségét Ankarában tartóztatták le a fővárosi ügyész utasításra - írta a kormányhoz közel álló Anadolu hírügynökség. Erdem - aki 2011 és 2014 között igazságügyi miniszterhelyettes volt - az egyik legmagasabb rangú tisztségviselő, akit a tavaly július 15-ei hatalomátvételi kísérlet ügyében folyó tisztogatás keretében letartóztattak.

A Sabah című kormányközeli lap úgy tudja: Erdemet azzal gyanúsítják, hogy támogatta Gülenhez közel álló bírók előmenetelét. A Hürriyet című lap pedig úgy értesült, hogy az igazságszolgáltatás tavaly tanúként kihallgatta a Gülen támogatói elleni nyomozás során.

A sikertelen hatalomátvételi kísérlet óta csaknem 50 ezer embert tartóztattak le, és több mint 100 ezret elbocsátottak vagy felfüggesztettek a munkavégzés alól az országban. Főleg a rendvédelmi erők tagjairól, pedagógusokról és bírókról van szó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×