eur:
392.25
usd:
366.76
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Stockholmi merénylet: négy áldozat, négy megdöbbentő történet

Stockholmi merénylet: négy áldozat, négy megdöbbentő történet

Egy 69 éves svéd nő a pénteki, stockholmi teherautós terrortámadás negyedik ismertté vált halálos áldozata. Rajta kívül egy belga nőt, egy brit férfit és egy 11 éves svéd kislányt gázolt el az üzbég származású merénylő.

Lena Wahlberg a stockholmi sétálóutcán elkövetett támadás utolsó azonosított áldozata. A  69 éves ljungskilei nő családja csak a neve és a fényképe nyilvánosságra hozatalához járult hozzá, további részletek nem ismertek.

Crispin Bevington, a Spotify zenemegosztó vezető munkatársa is a támadás áldozata. A 41 éves brit férfi a cég igazgatójaként dolgozott, és a svéd fővárosban élt svéd feleségével és két gyermekével. 

A 31 éves belga Mailys Dereymaeker a barátaira várt a sétálóutcában, amikor elütötte a merénylő teherautója. A hazájában éppen a kiutasításra ítélt menedékkérők ellátásában dolgozó pszichológus, akit egy másfél éves gyermek várt otthon, a barátaival érkezett Stockholmba egy hosszú hétvégére, és éppen a megbeszélt találkozón várt a többiekre a belvárosba, amikor megtörtént a tragédia. 

Egy 11 éves svéd kislány a negyedik áldozat, akinek az iskolából hazafelé éppen a belvároson át vezetett az útja. Éppen a sétálóutcánál szállt volna át a buszról a metróra. A szülei sokáig eltűntként keresték, és végül csak a DNS-vizsgálatok alapján derült ki, hogy ő is a merénylet áldozata lett. 

További 15 ember került kórházba a terrortámadás után, és nyolcan még mindig kezelésre szorulnak, közülük kettőnek súlyos az állapota, őket még az intenzív osztályon kezelik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×