eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egy amerikai politikus arról beszélt, hogyan teszik tönkre Európát a migrációval

Hatalmas botrány lett belőle, még Donald Trump is elhatárolódott tőle. Steve King megpróbálta elmagyarázni, mire is gondolt.

Az amerikai elnök hivatala, a Fehér Ház elhatárolódott kedden az iowai Steve King republikánus képviselőtől, aki azt állította, hogy

migrációval akarják tönkretenni a nyugati civilizációt.

Steve King még a hétvégén fogalmazta meg e kijelentését a bevándorlásról szóló Twitter-bejegyzésében, majd ezt követően egy televíziós interjúban is megerősítette, hogy komolyan gondolta, amit írt. A mikroblogban még leszögezte: "mások csecsemőivel nem állíthatjuk helyre a mi civilizációnkat".

Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője hangsúlyozta: "ezt az álláspontot Donald Trump nem osztja". Majd hozzátette:

Trump "hisz abban, hogy valamennyi amerikai elnöke".

Az iowai képviselő kijelentése annak a Twitter-bejegyzésnek a része volt, amelyben a leginkább a muzulmánellenességéről ismert holland Geert Wilderst dicsérte. Hétfőn este, egy iowai rádiónak adott interjújában pedig King azt fejtegette:

azt jósolja, hogy a feketék és a spanyolajkúak egymásnak esnek majd, még mielőtt a fehérek kisebbségbe kerülnek az Egyesült Államokban.

Mint leszögezte, e megjegyzésével a spanyol nyelvű amerikai televízió, a Univision műsorvezetője, Jorge Ramos kommentárjára válaszol, aki az elkövetkező évtizedekben az országban bekövetkező demográfiai változásokról beszélt.

A The Washington Times című jobboldali napilapnak adott keddi interjújában a képviselő pontosított: azt mondta, hogy megjegyzései nem faji jellegűek voltak, hanem

a bevándorlásra és a kultúrára vonatkoztak,
és az asszimiláció fontosságára akarta felhívni a figyelmet.

Az egymást követő kijelentések felháborodást keltettek mind a politikai bal-, mind pedig a jobboldalon.

  • Nancy Pelosi, a demokraták képviselőházi frakciójának vezetője közleményben ítélte el Kinget, s felszólította a házelnököt, a republikánus Paul Ryant az elhatárolódásra.
  • Ryan ezt követően szintén nyilatkozott az ügyben: a Fox televízióban azt hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok olvasztótégely, s az ő szülei is ír földről érkeztek az Újvilágba. "Az én családom azért van itt, mert Észak-Írországban nem nőtt több burgonya" - fogalmazott a wisconsini politikus. Leszögezte ugyanakkor, hogy szeretné azt gondolni, Steve King nem úgy gondolkodik, ahogyan nyilatkozataiból kiderül, hanem csak félreérthetően fogalmazott.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×