eur:
393.15
usd:
367.07
bux:
66927.2
2024. április 26. péntek Ervin

Nem a halálkamion sofőrjét kapták el?

A német rendőrség vélhetően nem a hétfő esti, berlini gázolásos támadás valódi elkövetőjét fogta el - értesült a Die Welt című lap.

A lap úgy tudja rendőrségi forrásokból, hogy a fegyveres támadó szökésben van. 

A német rendőrfőkapitány, Klaus Kandt azt mondta: egyelőre nem sikerült igazolni, hogy a hétfő este egy berlini karácsonyi vásárban kamionnal elkövetett tömeges gázolás ügyében őrizetbe vett gyanúsított követte el a bűncselekményt. A vizsgálatokat még nem zárták le, de egyelőre nem nyert bizonyítást, hogy a gyanúsított ült a volánnál a támadás idején.

Thomas de Maiziere német szövetségi belügyminiszter sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a helyszín közelében őrizetbe vett, valószínűleg pakisztáni származású gyanúsított tagadja, hogy bármi köze lenne a támadáshoz. Kihallgatását nehezítette, hogy nem találtak tolmácsot. Egyelőre nem jelentkezett terrorszervezet a merénylet elkövetőjeként, így az Iszlám Állam dzsihadista szervezet sem.

A tárcavezető azt mondta: kétségtelen, hogy terrortámadás volt a karácsonyi vásárban kamionnal elkövetett tömeges gázolás, amelyben 12 ember meghalt és 48 ember megsebesült, köztük 18 súlyosan.

Az egyik halálos áldozatot a kamion vezetőfülkéjéből emelték ki, lőfegyverrel végeztek vele, egyelőre nem tudni, hogy mikor. A fegyver nem került elő - mondta a miniszter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×