eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tűzvész pusztít a rendkívüli meleg miatt Izraelben

Országszerte tüzek törtek ki a rendkívüli hőség miatt Izraelben - jelentette a helyi közszolgálati rádió vasárnap.

A közel negyven fokos hőség és a szárazság okozta tüzekkel birkóztak vasárnap az izraeli tűzoltók az egész ország területén.

Izrael féli részén Asdód térségében tizenhat tűzoltó egység tudta csak repülőgépekkel közösen megfékezni a kitört tüzet, északon pedig egy haifai lakónegyednél hat csoport tudott együtt úrrá lenni a lángokon. Az ország közepén, Bét Semesnél is a légi eszközöket kellett bevetni a tűzoltáshoz Többfelé utakat zártak le a gyorsan terjedő lángok miatt, Abu Gosnál pedig egy óvoda mellett keletkezett tűz, és ezért elszállították onnan a gyerekeket.

Izrael különböző településein harminchéttől negyvenöt fokig terjedő hőmérsékletekre számítanak vasárnap, és a meteorológusok a következő két napra sem ígérnek lehűlést, csak keddtől remélhető a hőmérséklet csökkenése.

Áprilisban az ország több településén a valaha mért legmagasabb hőmérsékleti értékeket rögzítették, amit május jelenlegi napjaiban egy szokatlanul hosszú, öt napos hőhullám követ.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×