eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem engedik be a menekülteket egy német város szórakozóhelyeire

Nem engedik be a menekülteket a németországi Freiburg több szórakozóhelyére nők elleni szexuális zaklatásokról és lopásokról szóló panaszok miatt - írták német lapok vasárnap.

A Baden-Württemberg tartományi egyetemváros legkevesebb hat éjszakai szórakozóhelyén változtatták meg a belépési szabályokat a menekülthullám miatt.

Egyes helyekről kitiltották a menekülteket, menedékkérőket, máshol csak bizonyos rendezvényekre - például reggae-koncertekre - engedik be őket, és van olyan klub is, ahová újabban tagsági kártyával lehet belépni, és csak az erőszakot, a szexizmust és a diszkriminációt elutasító emberek lehetnek tagok. A szórakozóhelyek üzemeltetői a változtatásokat azzal indokolják, hogy a menekülthullámmal párhuzamosan megszaporodott az incidensek száma, még nemi erőszak kísérletéről és késes támadásról is beszámoltak vendégek.

A rendőrség a lopásokat leszámítva nem értesült arról, hogy több atrocitás történik - mondta a Badische Zeitung című lapnak a freiburgi belváros rendőrőrsének vezetője, megjegyezve, hogy a szexuális zaklatások esetében magas lehet a hatóságok által nem ismert ügyek száma, mert az éjszakai életben sok ilyen ügyet barátok vagy kidobóemberek közreműködésével "rendeznek".

Az mindenesetre feltűnő, hogy emelkedik a szórakozóhelyről szórakozóhelyre vonuló, férfiakból álló csoportok száma. "Ha sok embert nem engednek be helyekre, akkor agresszívak lesznek és a probléma áthelyeződik az utcára" - tette hozzá. Elmondta, hogy a rendőrség több igazoltatással reagál a helyzetre.

A freiburgi önkormányzat szociális ügyekért, kultúráért és társadalmi integrációért felelős vezetője hírportálokon idézett nyilatkozatában azt mondta, az önkormányzatnak nincs tudomása arról, hogy "akut problémáról" van szó. Egyben felhívta a figyelmet a diszkrimináció tilalmára, amely a vendéglátóhelyekre is vonatkozik, és elmondta, hogy a mintegy 230 ezer lakosú Freiburgban elhelyezett nagyjából 3 ezer menedékkérő túlnyomó többsége "rendesen" viselkedik, de "fekete bárányok" mindenütt vannak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×