eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Fehér Ház: több idő kell az iráni szankciók előkészítéséhez

Az Egyesült Államok kormányzata azt várja, hogy Irán az elkövetkező hetekben befejezze a nemzetközi atommegállapodás életbe léptetéséhez szükséges intézkedéseket, ugyanakkor az ország ballisztikus rakétákkal végzett kísérletei miatti szankciók előkészítéséhez több időre van szüksége Washingtonnak - közölte az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadójának helyettese újságírókkal.

Ben Rhodes Maui szigetén (Hawaii-on) tartott rövid tájékoztatót helyi idő szerint szombaton, Obama elnök ugyanis - mint nyolc éve mindig - a karácsonyi-újévi ünnepek idején ott vakációzik a családjával.

Rhodes a többi között arról beszélt, hogy a kormányzatnak további diplomáciai egyeztetésekre van szüksége, mielőtt szankciókat hirdetne Teherán ellen rakétaprogramja fejlesztése miatt. A nemzetbiztonsági tanácsadó helyettese ugyanakkor fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a döntés nem azért várat magára, mert Teherán nyomást gyakorol Washingtonra.

"További munkára van szükségünk, mielőtt további intézkedéseket jelentünk be, de ez nem olyasmi, amit megvitatnánk az iráni kormánnyal" - nyilatkozta Ben Rhodes. Hozzátette, hogy a washingtoni kormány figyelemmel követi az Iránnal kötött hathatalmi megállapodás iráni kötelezettségeinek betartását, illetve a paktumban foglalt intézkedések megvalósítását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×