Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orosz vadászbombázót lőttek le a törökök

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az orosz légierő Szu-24-es vadászbombázóját lőtték le török harci gépek a török-szíriai határnál - közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

A tárca közleményében egyúttal tagadta azt, hogy az orosz gép megsértette volna Törökország légterét.

A török hadsereg illetékesei azt mondták, hogy a gép berepült az ország légterébe, és mielőtt lelőtték, többször is figyelmeztették, hogy távozzon onnan.

Hírügynökségi jelentések szerint a lelőtt vadászbombázó két pilótájának sikerült katapultálnia.

Öt perc alatt tízszer figyelmeztették a lelőtt harci gépet

A török hadsereg tájékoztatása szerint öt perc leforgása alatt tízszer figyelmeztették a török F-16-os vadászgépek azt harci gépet, amelyet lelőttek, mert megsértette a szíriai határ közelében Törökország légterét.

Az orosz védelmi minisztérium is megerősítette kedden, hogy egy Szu-24-es orosz vadászbombázó lezuhant a térségben, de közleményében azt írta, hogy feltehetően a földről lőtték le. A gép ekkor Szíria felett repült hatezer méteres magasságban, és nem Törökország légterében volt, amit a földi repülésfigyelő eszközök is rögzítettek - közölte az orosz minisztérium.

Hírügynökségi jelentések szerint a lelőtt vadászbombázó két pilótájának sikerült katapultálnia. A CNN Turk hírtelevízió úgy tudja, hogy egyikük a török hadsereg fogságában van, a másikat még keresik.