eur:
392.16
usd:
366.4
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A Fehér Ház elítélte az asszír keresztények elleni támadásokat

Az Egyesült Államok határozottan elítélte az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezetnek az északkelet-szíriai asszír keresztény falvak elleni támadását, a házaik és templomaik felperzselését, keresztények ezreinek elűzését, civilek, köztük nők, gyerekek és idősek elrablását.

Ezt a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának szóvivője, Bernadette Meehan szögezte le a szerda este kiadott közleményében, amelyben arra reagált, hogy az IÁ a jelentések szerint mintegy másfélszáz keresztényt rabolt el.

"Ez csak a legutóbbi az IÁ által a régióban élő ártatlan emberek ellen elkövetett atrocitások sorában" - hangsúlyozta a kommüniké.

Meehan rámutatott, hogy a terrorszervezet a kisebbségi és a vallási csoportok elleni támadások mellett az elmúlt napokban Tikrit közelében iraki szunnita törzsek több mint 100 tagját fogta el és iraki kurd foglyokat zárt ketrecbe, újból bizonyítva kegyetlenségét, semmibe véve az emberi méltóságot.

A fehér házi közlemény szerint a nemzetközi közösség egységes és rendíthetetlen abban az eltökéltségében, hogy véget vessen a IÁ elvetemültségének, és a terrorszervezet végeredményben alul fog maradni a vele szemben állók kollektív erejével, határozottságával és egységével szemben. A dokumentum hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok továbbra is vezetni fogja a harcot, amelynek célja az IÁ legyengítése és legyőzése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×