eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ötven embert végeztek már ki idén a dzsihadisták Szíriában

Ötven embert végzett már ki idén az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet Szíriában - tájékoztatott az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) szerdán.

A londoni székhelyű emigráns emberjogi szervezet arról tájékoztatott, hogy az áldozatokat istenkáromlással, kémkedéssel és ellenséges tevékenységgel vádolták. A halálra ítélteket általában lefejezik vagy golyó általi halálra ítélik.

Egy keddi videó szerint a terrorszervezet korábban élve égetett el egy fogságba esett jordániai pilótát.

A különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságot Jordánia két fogva tartott terrorista megölésével torolta meg. Mohamed al-Mománi jordániai kormányszóvivő elmondta, hogy hajnalban felakasztották az al-Kaida tag Zijád al-Karbulit és Szajjida ar-Risávit. Risávit, az iraki terrorista nőt az Ammánban 2005-ben elkövetett, hatvan halálos áldozatot követelő merényletekben való részvétele miatt, míg al-Karbulit 2008-ban ítélték halálra a hatóságok, amiért támadásokat szervezett jordániai állampolgárok ellen Irakban.

A múlt hónapban két japán túszt fejezett le az IÁ hóhéra, amit a nemzetközi közösség elítélt. Az Irak és Szíria nagy területeit uralma alatt tartó Iszlám Állam 1432 foglyával végzett azóta, hogy kikiáltotta a kalifátust 2014 júniusában.

Nem csak ez a radikális iszlamista terrorcsoport végzett ki embereket. Az OSHD szerint az al-Kaida szíriai sejtje, az an-Nuszra Front hat emberrel végzett, még más lázadó, illetve kormánypárti fegyveresek összesen hússzal. Az áldozatok között négy nő is van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×