eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Reuters szerint a szakadárok elfoglaltak egy fontos várost Ukrajnában

A Reuters brit hírügynökség helyszínen lévő tudósítóinak meglátása szerint a kelet-ukrajnai szakadárok szerdán teljesen a hatalmukba kerítettek egy stratégiailag fontos várost, Vuhlehirszket.

A település elfoglalása az oroszbarát szeparatisták előrenyomulásának egyik alapvető célja volt, ahogy néhány más város is az.

Az ukrán hadsereg egyik szóvivője egyelőre azt állítja, hogy Vuhlehirszk még mindig nem jutott a szakadárok kezére. A Reuters tudósítói viszont azt tapasztalták, hogy a város területének 60 százalékán háborítatlanul közlekedhettek és semmi jelét nem látták olyan résznek, amelyet az ukrán hadsereg ellenőrzött volna. A szakadárok járőröznek a városban hangoskodva, tüzérségi állásokat alakítanak ki Debalceve támadásához.

Debalceve és környéke beékelődik a szakadárok ellenőrzése alatt álló területbe, rajta vezet át a két megyeszékhelyet, Donyecket és Luhanszkot összekötő két országút egyike, emellett fontos vasúti csomópont is ezért stratégiai jelentőségű. A szakadárok hadművelete Debalceve és a környékbeli városok, így Vuhlehirsz visszafoglalására néhány napja kezdődött, a donyeckiek dél felől, a luhanszkiak északról támadják az ukrán haderőt. Vuhlehirszk stratégiai fontosságát az adja, hogy egy magaslaton fekszik, ahonnan tűz alá lehet venni Jenakijeve városát és Debalcevét is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×