eur:
392.12
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb spanyol halt meg Ebolában

Meghalt a második, Ebola-vírussal megfertőződött spanyol állampolgár csütörtökön, az idős misszionáriuson a madridi gyógykezelés sem tudott segíteni.

A 69 éves Manuel García Viejo Sierra Leonéban fertőződött meg a vírussal, ahol egy betegápoló katolikus rend tagjaként egy Ebola-betegeket is ellátó kórházat vezetett. A férfi összesen harminc éve dolgozott Afrikában, ebből tizenkettőt Sierra Leonéban töltött.

A misszionáriust hétfőre virradóra szállították Madridba gyógykezelésre a spanyol légierő egy gépén. A férfi a spanyol fővárosba már eleve súlyos állapotban érkezett, s állapota később tovább romlott.

Manuel García Viejo a nyugat-afrikai Ebola-járvány második spanyol áldozata. Augusztusban egy 75 éves spanyol papot ragadott el a járvány. Libériában kapta el az Ebolát, és ugyanabban a madridi kórházban kezelték sikertelenül, ahol a most elhunyt misszionáriust is. Õ volt a járvány első európai áldozata.

A Nyugat-Afrikában február óta tomboló Ebola-járvány a legsúlyosabb a betegség négy évtizeddel ezelőtti megjelenése óta. Hivatalos adatok szerint szeptember 21-ig 2917-en haltak meg a kór okozta betegségben, és a vírus eddig 6263 embert fertőzött meg. A járvány során 373 egészségügyi dolgozó is elkapta a kórt, közülük 208-an vesztették életüket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×