eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fölfújható fegyverekkel ellensúlyozzák a pénzhiányt

Az orosz hadsereg felfújható fegyver-makettekkel szándékozik megtéveszteni az ellenség felderítőit. A RuszBal nevű vállalat hétfőn közölte, hogy 2012-re befejezi a kísérleteket a felfújható rakétakomplexumokkal és -kilövőállásokkal.

Mint a RuszBal képviselője elmondta, a makettek a radaron nem különböztethetők meg a valódi fegyverektől, és már a szovjet hadseregben is jó szolgálatot tettek.

Jelenleg már folynak a kísérletek az első felfújható makettekkel, amelyeket a szárazföldi erők használnak majd - mondta a RuszBal képviselője.

Hozzátette, hogy nem csupán a legújabb fegyverek másai készülnek el, hanem olyan régebben hadrendben lévőké is, mint az Sz-300 rakétakomplexum.

A kísérletek 2012 elejére érnek véget, s azután kezdődhet a sorozatgyártás - mondta a cégképviselő.

A védelmi minisztérium korábban már vásárolt felfújható repülőgépeket és páncélosokat. Az Interfax hírügynökség idézte a minisztériumot, amely szerint a jövőben katonai állásokat imitáló, fából készült díszleteket is használni szándékoznak.

Az orosz hadsereg krónikus pénzhiánnyal küzd, noha a védelmi költségvetést szinte minden évben megnövelik legalább az infláció mértékének megfelelően, de a pénzt kevéssé hatékonyan használják fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×