eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Súlyos összetűzések Szomália fővárosában

Összetűztek Mogadishuban a muszlim lázadók a szomáliai kormányerőkkel, s a pénteken kirobbant, s szombaton is tartó lövöldözésekben legalább 20 civil halt meg szemtanúk szerint.

A mogadishui mentőszolgálat vezetője, Ali Muse szerint 25 sebesültet is kórházba kellett szállítani. Később a fővárosi Madina kórház egyik orvosa, Duniya Oli arról számolt be, hogy 62 sebesült civil került kórházba. A halottak és sebesültek között sok gyermek is van.

A harcok azután robbantak ki katonai források szerint, hogy az iszlám milícia - az al-Shabaab - egységei támadást indítottak a kormányerők állásai ellen, mintegy kéthetes fegyvernyugvás után.

Az iszlamista erők Mogadishu jelentős részét ellenőrzésük alá vették az elmúlt években vívott összecsapásokban, az Afrikai Unió békefenntartói által támogatott kormánycsapatok csak egy kisebb területet birtokolnak a szomáliai fővárosban.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×