eur:
392.34
usd:
365.67
bux:
66772.22
2024. április 26. péntek Ervin

Aung Szan Szú Kji háziőrizetben marad

Mianmarban elutasította a legfelsőbb bíróság Aung Szan Szú Kji ellenzéki vezető fellebbezését házi őrizetének meghosszabbítása ellen.

A politikust tavaly augusztusban ítélték újabb 18 hónapnyi házi őrizetre, mert beengedett a házába egy amerikai állampolgárt. Októberben felsőbb fokon is megerősítették ezt az ítéletet, amelyet a Nobel-békedíjas politikus ügyvédei novemberben megfellebbeztek.

A házi őrizet meghosszabbításával a Mianmart kormányzó katonai junta kizárja Aung Szan Szú Kjit az idei évre tervezett választásokból. Az ellenzéki vezető az elmúlt 20 év nagy részét házi őrizetben vagy börtönben töltötte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×