Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pakisztánban külföldiek is meghaltak egy robbanásban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Négy külföldi segélymunkás, három pakisztáni iskolás és egy járókelő meghalt egy robbanásban Pakisztán északnyugati részén szerdán egy lányiskolánál - közölték biztonsági tisztviselők és a rendőrség.

A külföldiek - pakisztáni újságírók és jelentős biztonsági erők kíséretében - konvojban érkeztek egy iskola avatására a térségbe, Alsó-Dir körzetébe. Mumtaz Zarin körzeti rendőrfőnök közlése szerint a segélymunkások egy civil szervezet alkalmazottai voltak. Mint mondta, a detonációban négy pakisztáni újságíró és hét iskolás megsebesült.

Egy másik rendőrségi tisztviselő elmondása szerint az iskola teteje beomlott, és "néhányan még lehetnek alatta". A hatóságok szerint mintegy hetven sebesültje van a távirányítással végrehajtott robbantásnak a Szvat-völgy közelében, amelyet pedig a hadsereg nagyjából már megtisztított a tálib lázadóktól.

Az első hírek egyébként még külföldi újságírók haláláról szóltak. A külföldi áldozatok nemzetisége egyelőre nem ismeretes. A merényletet eddig senki sem vállalta magára, de a - többnyire öngyilkos - akciók nagy részét a pakisztáni tálibok követik el.

A biztonsági erők tagjai, lányiskolák és külföldiek gyakori célpontjai a tálibok és más iszlamisták támadásainak Pakisztánban. Az erőszakhullámnak két és fél év alatt már mintegy háromezer halottja volt.