eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Pakisztánban külföldiek is meghaltak egy robbanásban

Négy külföldi segélymunkás, három pakisztáni iskolás és egy járókelő meghalt egy robbanásban Pakisztán északnyugati részén szerdán egy lányiskolánál - közölték biztonsági tisztviselők és a rendőrség.

A külföldiek - pakisztáni újságírók és jelentős biztonsági erők kíséretében - konvojban érkeztek egy iskola avatására a térségbe, Alsó-Dir körzetébe. Mumtaz Zarin körzeti rendőrfőnök közlése szerint a segélymunkások egy civil szervezet alkalmazottai voltak. Mint mondta, a detonációban négy pakisztáni újságíró és hét iskolás megsebesült.

Egy másik rendőrségi tisztviselő elmondása szerint az iskola teteje beomlott, és "néhányan még lehetnek alatta". A hatóságok szerint mintegy hetven sebesültje van a távirányítással végrehajtott robbantásnak a Szvat-völgy közelében, amelyet pedig a hadsereg nagyjából már megtisztított a tálib lázadóktól.

Az első hírek egyébként még külföldi újságírók haláláról szóltak. A külföldi áldozatok nemzetisége egyelőre nem ismeretes. A merényletet eddig senki sem vállalta magára, de a - többnyire öngyilkos - akciók nagy részét a pakisztáni tálibok követik el.

A biztonsági erők tagjai, lányiskolák és külföldiek gyakori célpontjai a tálibok és más iszlamisták támadásainak Pakisztánban. Az erőszakhullámnak két és fél év alatt már mintegy háromezer halottja volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×