Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elszámoltatná a Fideszt az RMDSZ Tőkés támogatásáért

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Biró Rozáliát, Nagyvárad alpolgármesterét választotta elnökévé Marosvásárhelyen az RMDSZ kisparlamentjeként emlegetett Szövetségi Képviselők Tanácsa. Az ülésen a legnagyobb indulatokat az európai parlamenti választás értékelése váltotta ki.

Az erdélyi magyarság szétszóródott csoportjainak egybegyűjtését említette legfontosabb feladatai között Biró Rozália, aki Korodi Attila környezetvédelmi miniszterrel és Szabó Károly szenátorral mérkőzött meg az SZKT elnöki tisztségéért.

Az első körben hat, a másodikban 18 szavazattal kapott többet Korodi Attilánál a 150 tagú testületben.

Az ülésen az európai parlamenti választások értékelése váltotta ki a legnagyobb indulatokat. Markó Béla, az RNDSZ elnöke győzelemként értékelte a szövetség eredményét.

Hangsúlyozta: mindezt olyan körülmények között érte el a szövetség, amikor "bajnokcsapatokkal" kellett megmérkőznie. Ezek között említette a Fideszt, amely a választási kampányban Tőkés Lászlót támogatta.

Frunda György szenátor, az RMDSZ azóta visszaléptetett listavezetője viszont úgy vélekedett: a szövetségnek sokkal határozottabban fel kellene lépnie azért, hogy az Európai Néppárt számoltassa el a Fideszt.

Ekstein Kovács Péter, a szabadelvű platform vezetője pedig egyenesen azt javasolta: ne küldje az RMDSZ a néppárti frakcióba a képviselőjét.

Hanganyag: Gazda Árpád