eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Házakra zuhant egy brit helikopter

A dél-iraki Bászrában rakétával lőttek le egy brit katonai helikoptert, a négy utas meghalt. A helikopter lezuhanásáról először a helyi rendőrség számolt be, a brit hadvezetés egyelőre nem erősítette meg, hogy rakétatámadás történt.

A légi jármű egy előkelő negyed kétemeletes házára zuhant, de a civilek közül senki sem sérült meg. A helyszínre érkező brit katonák összetűzésbe keveredtek az odagyűlt tömeggel.

Az irakiak kőzáport zúdítottak a britek járműveire, és több rakétagránátot robbantottak. A brit katonák válaszul tüzet nyitottak. Az összecsapásban legalább két iraki, köztük egy gyermek vesztette életét, egy brit katona megsebesült.

Nagy-Britannia mintegy nyolcezer katonát állomásoztat a többségében síiták lakta Bászra térségében.

Afganisztánban amerikai gép zuhant le

Afganisztánban hadművelet közben lezuhant egy amerikai helikopter. A baleset pénteken este Kabultól 240 kilométerre keletre, a Kunár tartománybeli Aszadábád közelében történt. A tíz főslegénység életét vesztette.

A hadsereg szóvivője szerint a gép nem került ellenséges tűzbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×