eur:
390.64
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna
Sopron, 2022. október 3. A Hotel Lövér épülete. Egykoron Sopronban a Károlymagaslaton 1921-ben egy kunyhót avatott fel a Dunántúli Turista Egyesület (DTE), melyet később, 1927-ben turistaházzá bővítettek és Hatvan Ferencről a DTE elnökéről neveztek el. Ezután a második világháborúig többször átépítették, majd 1965-ben a bontásra érett Turistaház helyén felépült a Fenyves Szálló melyet az 1982-es bővítése után keresztelték át Lövér Szállóra. A három csillag superior besorolású ház a rezsiköltségek jelentős emelkedése miatt 40 év után október végével bizonytalan időre bezár. MTVA/Bizományosi: Baranyai Balázs
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Baranyai Balázs

Megmenekült Sopron neves szállodája

Hamarosan ismét várja vendégeit a Hotel Lövér.

A szálloda múlt ősszel közölte, hogy november 1-jétől kezdve nem tudnak újabb megrendeléseket fogadni. „Megérkezett a megmagyarázhatatlan ár- és energiakáosz, ami bennünket is térdre kényszerít, talán végleg” – idézi az Index a hotel akkori nyilatkozatát.

Emlékezetes, a megemelkedett árak nemcsak őket, hanem más legendás éttermeket és szállodákat is térdre kényszerítettek.

A Hotel Lövérrel kapcsolatban azonban most egy jó hírről számolt be a turizmus.com. Mint írták, a hotel tulajdonosa, a Danubius Hotels Zrt. bérleti megállapodást kötött egy másik vállalattal, a Hotel & More Grouppal, aminek köszönhetően

idén április második felétől újra várja vendégeit a szálloda.

„Örülök, hogy a Hotel & More lehetőséget látott a Hotel Lövérben, Sopron e klasszikus és népszerű szállodájában, és mi ezzel tapasztalt üzemeltetőpartnert találtunk. Úgy látom, hogy az idei évben tovább erősödik a turizmus és ez a Hotel Lövérnek is új lehetőségeket hozhat. A soproni szállodánk már 2014 óta bérleti konstrukcióban üzemelt, ezt a modellt továbbra is szerettük volna fenntartani” – nyilatkozta Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette azt is, hogy a hotelt továbbra is „három csillag superior szállodaként” tervezik üzemeltetni, és elsősorban a szabadidős, a sport- és a rendezvényturizmusra fókuszálnak majd. Ezenkívül nyitottak az úgynevezett „hibrid működésre” is, vagyis arra, hogy a Sopronban és környékén tevékenykedő nagyvállalatok dolgozóit hosszú távon elszállásoló szálláshelyként üzemeltessék az épület egy részét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×