eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Sopron, 2022. október 3. A Hotel Lövér épülete. Egykoron Sopronban a Károlymagaslaton 1921-ben egy kunyhót avatott fel a Dunántúli Turista Egyesület (DTE), melyet később, 1927-ben turistaházzá bővítettek és Hatvan Ferencről a DTE elnökéről neveztek el. Ezután a második világháborúig többször átépítették, majd 1965-ben a bontásra érett Turistaház helyén felépült a Fenyves Szálló melyet az 1982-es bővítése után keresztelték át Lövér Szállóra. A három csillag superior besorolású ház a rezsiköltségek jelentős emelkedése miatt 40 év után október végével bizonytalan időre bezár. MTVA/Bizományosi: Baranyai Balázs
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Baranyai Balázs

Megmenekült Sopron neves szállodája

Hamarosan ismét várja vendégeit a Hotel Lövér.

A szálloda múlt ősszel közölte, hogy november 1-jétől kezdve nem tudnak újabb megrendeléseket fogadni. „Megérkezett a megmagyarázhatatlan ár- és energiakáosz, ami bennünket is térdre kényszerít, talán végleg” – idézi az Index a hotel akkori nyilatkozatát.

Emlékezetes, a megemelkedett árak nemcsak őket, hanem más legendás éttermeket és szállodákat is térdre kényszerítettek.

A Hotel Lövérrel kapcsolatban azonban most egy jó hírről számolt be a turizmus.com. Mint írták, a hotel tulajdonosa, a Danubius Hotels Zrt. bérleti megállapodást kötött egy másik vállalattal, a Hotel & More Grouppal, aminek köszönhetően

idén április második felétől újra várja vendégeit a szálloda.

„Örülök, hogy a Hotel & More lehetőséget látott a Hotel Lövérben, Sopron e klasszikus és népszerű szállodájában, és mi ezzel tapasztalt üzemeltetőpartnert találtunk. Úgy látom, hogy az idei évben tovább erősödik a turizmus és ez a Hotel Lövérnek is új lehetőségeket hozhat. A soproni szállodánk már 2014 óta bérleti konstrukcióban üzemelt, ezt a modellt továbbra is szerettük volna fenntartani” – nyilatkozta Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette azt is, hogy a hotelt továbbra is „három csillag superior szállodaként” tervezik üzemeltetni, és elsősorban a szabadidős, a sport- és a rendezvényturizmusra fókuszálnak majd. Ezenkívül nyitottak az úgynevezett „hibrid működésre” is, vagyis arra, hogy a Sopronban és környékén tevékenykedő nagyvállalatok dolgozóit hosszú távon elszállásoló szálláshelyként üzemeltessék az épület egy részét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×