eur:
389.44
usd:
364.52
bux:
67956.14
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Young woman with red hair buying groceries in a local supermarket, feeling depressed by the high prices in the store and leaning on her shopping cart
Nyitókép: Brothers91/Getty Images

Vásárlási korlátozások karácsony előtt

Az Aldi és a Lidl is mennyiségi korlátozást vezetett be az árstopos termékekre. Az utóbbi üzletlánc kevésbé drasztikus mértékben, mint az előbbi.

Karácsony előtt egy héttel arra kényszerült az Aldi, hogy korlátozza árstopos termékeinek megvásárolható mennyiségét – számolt be a hét végén a Portfolio. A lap azt követően küldött kérdéseket az üzletláncnak, hogy a közösségi médiában terjedő képek alapján úgy tűnt, korlátozásokat vezettek be az árstopos termékekre.

Válaszukban azt írták „A vállalat beszállító partnereivel együtt figyelemmel kíséri a piaci folyamatokat és közösen jelentős erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy elérhető legyen a kínálat minden tagja, köztük az árstoppal érintett termékek is.” Mivel azonban az utóbbi időben „kiemelt érdeklődést” tapasztaltak az árstop hatálya alá tartozó árucikkek iránt, ezért a személyenként megvásárolható mennyiséget 2022. december 17-től az alábbiak szerint határozták meg:

  • Étolajból maximum 1 liter,
  • tejből maximum 1 liter,
  • csirke far-hátból maximum 1 tálca,
  • kristálycukorból maximum 1 kg,
  • csirkemellből maximum 1 tálca, vagy 1 csomag,
  • Sertéscombból maximum 1 tálca, vagy 1 csomag,
  • lisztből is maximum 1 kg,
  • burgonyából legfeljebb 1 kg, vagy 1 csomag,
  • tojásból 1 doboz vagy 1 tálca

vásárolható meg személyenként. A mennyiségi korlátozás minden magyarországi Aldi üzletben egyformán érvényes.

Hétfőn a Telex megkeresésére a Lidl is jelezte, ott is vannak korlátozások. Mint írták, „a készletek folyamatos elérhetőségének biztosítása érdekében az áruházlánc egységesen, minden üzletben mennyiségi korlátozást vezetett be az árstop hatálya alá eső termékekre”:

  • Lisztből és a cukorból 5-5 kg,
  • tejből 6 liter,
  • az étolaj 1 literes változatából 3 darab, míg a 2 és 5 literesből 1 darab vásárolható egyszerre.
  • A csirkemell 1000 grammos kiszerelésből 3 darab, a 2000 grammos (XXL) kiszerelésből 2 darab vásárolható, de az 500 g-os, valamint a csemegepultban kapható csirkemellre nincs mennyiségi korlátozás.
  • A lédig burgonyából maximum 5 kg, a csomagolt burgonya esetében kiszereléstől függően 1-3 csomag,
  • tojásból pedig 30 darab, illetve a 18 darabosból 2 csomag

az egyszerre megvásárolható mennyiség a Lidl üzleteiben.

Bár „a megnövekedett fogyasztói kereslet eredményezhet időszakosan üres polcokat, de az üzletekbe a beszállítás folyamatos és biztosított” – hangsúlyozták, hozzátéve: a Lidl Magyarország nem tervezi, hogy tovább korlátozza az ünnepi időszak előtt vagy az alatt az árstopos termékekből megvásárolható mennyiséget.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 15:53
×
×
×
×