eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Energiaárak: a szállodák egy része inkább bezár tavaszig

Az energiaárak drasztikusan emelkednek, bizonyos vállalkozások tízszeres vagy akár ennél is nagyobb áremelkedésre számítanak.

Az infláció és az emelkedő energiaárak miatti drámai költségnövekedést lehetetlen teljes égészében áthárítani a vendégekre – közölte a hvg.hu megkeresésére a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

Egyes szállodák már be is jelentették: minden valószínűséggel október közepén, vagy január elején átmenetileg bezárnak április-májusig. A szövetség szerint az átmeneti bezárások száma várhatóan emelkedni fog.

A szövetség szerint az árképzés szinte már minden szállodában dinamikus, azaz sok tényező figyelembevételével napi szinten alakítják szobaárakat.

A portál azt is megírta, hogy már a kisebb céges rendezvények esetében is megfigyelhető a last minute-jelleg. Egyre több esetben pedig a szerződésbe foglalják, hogy bizonyos mértékű infláció felett újravizsgálhatják a kialkudott árakat.

"Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az infláció és az emelkedő energiaárak miatti drámai költségnövekedést lehetetlen teljes égészében áthárítani a vendégekre” – olvasható a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének közleményében.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×