eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hűtőkamrában tárolt cseresznye az Alba Fructus Kft. hűtőházában a Fejér megyei Iváncsán 2017. június 20-án. Ezen a napon adták át az 1,6 milliárd forintból épült új hűtőházat.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Hihetetlen ára lesz az idén a magyar cseresznyének

Nem kedvezett a tavaszi időjárás a korai gyümölcsnek, most pedig a sok eső jelent gondot – ez eredője a magas árnak.

Hunyadi István, a Fruitveb szakmai igazgatója szerint bár a gyümölcs szezonja még nem kezdődött el, de a becslések szerint akár 2500-3000 forintot is kérhetnek a cseresznyéért kilónként. Az ATV Start című műsorában elmondta, hogy a tavaszi fagyok csökkentették a kínálatot, és az időjárás sem kedvez, hiszen nincs nagy tömegben érő áru egyszerre, ami lejjebb nyomná az árakat.

A szakmai igazgató felhívta a figyelmet, hogy a cseresznye olyan gyümölcs, ami hajlamos a repedésre, ezt a nagy mennyiségű csapadék okozza. A korai fajtáknál már észlelik ezt a problémát, ilyen gyümölcsért pedig kevesebbet ad a kereskedő.

Hunyadi István szerint a cseresznyénél most még nagyon korai stádiumban vagyunk, a szezon csúszott nagyjából két hetet, de a hazai termelésben a korai fajták most kezdenek érni, itt a méretre kell figyelni. A nagy méretű, akár 3 centiméter átmérőjű cseresznye valószínűleg nem magyar, mert a most érő kategóriák még nem tudják hozni ezt a méretet, ez majd később várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×