INFORÁDIÓ
2022. május 21. szombat
Konstantin

adóbevallás

igazolás

rsm

Személyi jövedelemadó-bevallást adnak fel a 62-es postán, Budapesten. Éjfélkor lejár az szja-bevallások beadásának határideje. Megerősített szolgálattal készült a várható adóbevallási rohamra a Magyar Posta.

Elektronikusan is elküldheti a munkáltató a NAV-igazolásokat

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

A munkavállalónak elég csak egy válasz e-mailben jeleznie, hogy megkapta az adóbevalláshoz szükséges dokumentumokat.

E-mailben is elküldheti a munkáltató a NAV igazolásokat a dolgozóknak a megadott határidőig, az idén, mivel január 31. hétvégére esik, február 1-jéig – mondta az InfoRádióban Pentz Edina, az RSM bérszámfejtési üzletágának vezetője.

Éveken át az éves jövedelem igazolásának a kiadása papíron zajlott, a munkáltató kiállította, a munkavállaló pedig a munkahelyén átvette, és ezt az aláírásával ott helyben igazolta is. A járvány idején azonban sokan dolgoznak már távmunkában, ezért nehezebb ez a megoldás, de Pentz Edina kiemelte, már eddig is volt lehetőség arra, hogy az igazolásokat postai úton tértivevénnyel küldjék el, illetve elektronikus úton is postázható.

Arra azonban felhívta a figyelmet, hogy ebben az esetben is alá kell írni cégszerűen, vagy elektronikus bélyegzővel kell ellátni, mert ettől válik hitelessé. A munkaadó így már e-mailben titkosítva is elküldheti a munkavállalónak, akinek – és ez fontos szabály –

joga van, ahhoz, hogy bármikor papír alapon is kérje az igazolás kiadását.

A munkavállaló nem tudja aláírni a dokumentumok átvételét az elektronikus vagy postai kézbesítés esetén, de a munkáltatónak hitelt érdemlően bizonyítania kell, hogy a dokumentumot elküldte. A munkavállaló aláírását helyettesíti, ha aláírta a postai feladóvevényt, vagy elolvasta az e-mailt, és visszajelzett, hogy megkapta az igazolást – mondta Pentz Edina.

Nyitókép: Soós Lajos

Kapcsolódó hang

Elektronikusan is elküldheti a munkáltató a NAV-igazolásokat
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018