eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Pexels.com

A raktárépítés lehet a hazai ingatlanpiac megmentője

Az ingatlanfinanszírozási piac szereplői már előre tekintenek, beruházók, kivitelezők, nagybefektetők, kisvállalkozások egyaránt azt kutatják, melyik piaci szegmens lesz a nyerő.

Nem ördögtől való, hogy a vállalkozások már új fejlesztéseken törik a fejüket, de ezt megelőzi egy időszak, amikor a cégek értékelik a helyzetet, kivárnak, és stratégiát alkotnak – mondta az InfoRádióban Kővári Mihály, a Sberbank projektfinanszírozási vezetője szerint nem okozott olyan káoszt a koronavírus, hogy a fejlesztések leállításán kellene gondolkodni.

A lakáspiacot nemcsak a vírus befolyásolta, hanem már a kedvezményes áfa megszűnése és a szuperállampapír is. A járvány sok mindent lassít, az embereket tartalékolásra készteti, de a szakember nem számít maradandó visszaesésre, csak lesz egy visszapattanás, és az élet helyre fog állni a lakáspiacon.

Az irodapiacot befolyásolhatja a jövőben is a home office, mert most rengetegen dolgoznak otthonról, de ez nem újdonság, az irodabérleti piacon meghatározók a külföldi cégek magyar leányvállalatai, és ott már eddig is ismert volt a távmunka. Lesz konszolidáció, csökkenni fognak a bérelt területek, de a kedvező piaci környezet miatt lesznek olyan új cégek, amelyek az irodai kapacitást ki fogják használni – véli Kővári Mihály.

A logisztika a mostani válság nyertes szektora lehet, mert a járvány bebizonyította, hogy óriási potenciál van a csomagszállításban, webáruházban, online rendelésben. Akinek ilyen ingatlana van, lesz, az ki fogja tudni adni a jövőben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×