eur:
395.26
usd:
366.14
bux:
65422.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Charleroi, 2018. augusztus 10.A Ryanair ír diszkont légitársaság repülőgépei sorakoznak a Brüsszel–Charleroi repülőtéren 2018. augusztus 10-én. Ezen a napon több száz járatot törölnek a német, a svéd, az ír és a belga pilóták munkabeszüntetése miatt. (MTI/EPA/Julien Warnand)
Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Hivatalos: leáll a Ryanair

Több, korábban szállingózó információ után Michael O’Leary vezérigazgató a társaság honlapján megjelent levelében jelentette be a részleteket.

Felfüggeszti járatainak jelentős részét március 24-től a Ryanair-csoport. A légitársaság várakozásai szerint járataik áprilisban és májusban sem indulnak el, tekintve, hogy a kínai tapasztalatok alapján a járvány terjedését várhatóan a három hónapos időtávon sikerül csak megfékezni - szúrta ki a hírt az airportal.hu.

A Ryanair felajánlotta a segítségét a kormányoknak a külföldön rekedt állampolgárok hazaszállításához, valamint egészségügyi felszerelések, gyógyszerek szállításához.

Hozzáteszik, ezeken a járatokon a legmagasabb szintű biztonsági előírásokat vezették be, naponta fertőtlenítik a repülőket, és utasok szállításakor a személyzet nem kínál ételt-italt a sorok között, hogy csökkentsék a személyes kontaktusok számát.

Azokat, akiknek a járatát most törölték, egy-két héten belül e-mailben fogják tájékoztatni, de türelmet kérnek, arra hivatkozva, hogy az irodáikban a távolságtartási szabályok miatt most csak feleannyian dolgoznak. Ugyanezért azt is kérték, hogy az utasok ne hívják a társaságot telefonon – kizárólag sürgős esetekben, a következő napok repülőindulásaival kapcsolatos ügyek miatt – amik valószínűleg hazamenekítések lesznek – forduljanak hozzájuk ezen a kommunikációs csatornán.

A kínai tapasztalatból kiindulva, arra számítana, hogy 3 hónapba telik, mire a Covid-19 betegséget okozó koronavírus terjedését vissza lehet szorítani, ezért

áprilisban és májusban nem indítanak járatokat,

de ez ügyben természetesen egyeztetnek a különböző kormányokkal.

Hozzátették: mindent megtesznek a 18 ezer kollégájuk (valamint a repülőgépeik) megtartásáért.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×