eur:
393.29
usd:
367.95
bux:
65896.84
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Példátlan szigorítás a tech cégeknél: járványinfót csak hivatalos forrásból!

Az emberek félelmén nyerészkedők és az álhírek kiszűrése érdekében az Apple és a Google egyaránt elkezdte törölni az olyan appokat, amelyek a koronavírussal kapcsolatosak. Az Amazon már 530 ezer túlárazott terméket vett le a kínálatából és sorra függeszti fel a nyerészkedőket.

A járvány terjedésével egyre több csaló is akcióba lendült, és olyannyira elszaporodtak a megtévesztő és csaló tartalmak a koronavírussal kapcsolatban, hogy egyesek már külön telefonos tájékoztató appokat készítettek, amelyek olykor megtévesztő és emiatt közegészségügyi veszélyt kockáztató információkat közvetítettek. Az Apple és a Google is lépett, és szűrni kezdte a koronavírussal kapcsolatos nyerészkedést, és álhíreket - írta a Napi.hu.

A CNBC-re hivatkozva a portál megemlítette, hogy törölni kezdték a megtévesztő appokat. Emellett minden a koronavírus járványhoz kötődő tartalmat és azok kiadását vissza is utasítja,

kivéve az egészségügyi világszervezetektől és a kormányzatoktól származó appok esetében.

A CNBC szerint a Google már a koronavírusra sem enged keresni a Play Áruházon belül, az Apple pedig arról értesítette a fejlesztőket, hogy csak jól ismert intézmények tehetnek közzé effajta appokat - írja a PC World.

Még ha a független fejlesztők valóban hiteles alkalmazásokat gyártanak is - amelyek akár a WHO adatait is használhatják -, elsőre azokat sem engedik be az áruházakba. Ez a világ minden országára, így Magyarországra is igaz.

Nem az Apple és a Google az első, amelyik lép a Covid-19 (a köznyelvben koronavírusként, a szaknyelvben pedig SARS-CoV II. néven emlegetett betegség) miatt: a Facebook és a Twitter már februárban arról döntött, hogy intenzív harcot kezdenek a koronavírussal kapcsolatos álhírek ellen.

Az Amazon pedig legkevesebb 2500 amerikai felhasználót utasított ki a tartós élelmiszerek, fertőtlenítők és hasonló termékek túlárazása miatt, és mintegy 530 ezer ilyen ajánlatot vett le a kínálatából - írta a CNN hétfőn. Egy ennek ellenőrzésére létrehozott munkacsoport folyamatos munkája mellett gépi tanulással és az adott termékek árának az Amazonon és azon kívüli historikus adatainak szoftveres elemzésével próbálják kiszűrni a nyerészkedőket. A cég közlése szerint a legrosszabb ajánlattevőkre az ügyészség figyelmét is felhívják.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×