INFORÁDIÓ 
2019. június 26. szerda
János, Pál

startup

design terminal

böszörményi-nagy gergely

Tarnowskie Góry, 2018. január 15. A lengyel Központi Bányászati Hivatal környezetvédelmi osztálya próbarepülést végez egy drónnal a dél-lengyelországi Tarnowskie Góry városban 2018. január 15-én. A korszerű műszerekkel felszerelt, távirányítású repülő szerkezet a bányászváros levegőjének minőségét hivatott ellenőrizni. (MTI/EPA/Andrzej Grygiel)

V4-es piacra jutáshoz segítő startupprogram indult

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
Újabb cikkünk a témában:

Március 31-ig lehet jelentkezni a Design Terminal idei, a visegrádi országoknak szóló startuppályázatára. A tavalyi magyar győztes drónokkal váltotta ki az emberi munkaerőt raktárakban, ma már nagy cégek beszállítója.

A Design Terminal V4 Startup Force fantázianévvel indított programot a V4-es országok üzleti-innovációs tehetségei számára, amire a jelentkezési határidő március 31. - tudta meg az InfoRádió Böszörményi-Nagy Gergelytől, az intézmény vezetőjétől.

"A célunk az, hogy a csehek, a szlovákok, a lengyelek és a magyarok tehetségei egy közös programban fejlődjenek, fejlesszék a terméküket, a szolgáltatásukat, az innovációjukat, emellett meg is ismerkedjenek egymással, új barátságok, üzleti kapcsolatok szülessenek, és ezáltal hozzájáruljunk egy közép-európai üzleti térség, elit születéséhez is" - mondta el Böszörményi-Nagy Gergely.

Alapvetően technológiai startupokat keresnek, olyan cégeket, akik a nemzetközi piacokon szeretnének sikeressé válni, mert alapvetően túl kicsinek, túl szűknek érzik csupán a helyi piacukra "lőni".

"A visegrádi országok együtt már egy közel 70 milliós piac, ez már olyan lélekszám, ami egy technológiai cégnek is érdekes, releváns lehet"

- tette hozzá. Az új V4-es projekt - megítélése szerint - akár dobbantó is lehet a világpiac felé.

A tavaly indított program első évében négy nyertes pályázó volt.

A magyar nyertes drónokkal automatizált raktárakat, ez a csapat ma már nagy logisztikai cégek, bútorgyárak beszállítója.

Egy másik vállalkozás például intelligens karkötőt fejlesztett, ami folyamatosan méri a vérnyomást, és amennyiben baj van, automatikusan értesíti a mentőket.

Nyitókép: Andrzej Grygiel

Kapcsolódó hang

Design Terminal: újabb program - Böszörményi-Nagy Gergely
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018