eur:
392.12
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Így romlik az M1-es autópálya - mikor lesz változás?

Így romlik az M1-es autópálya - mikor lesz változás?

Az úthibák száma változik, de nem cáfolta a Magyar Közút Zrt. szóvivője , hogy az M1-es autópálya egy hosszabb szakaszán akár százas nagyságrendben forduljanak elő kátyúk. Pécsi Norbertet kérdeztük.

Az M1-es autópálya továbbra is az ország legforgalmasabb útja, és fontos tranzitútvonal is, egyes térségekben napi 80 ezer jármű halad át rajta.

Az egyre nagyobb forgalom miatt romlik az út állapota, bár az autópályán szinte minden nap végeznek javítási munkálatokat a kollégái, de a téli időjárás kedvez az újabb burkolathibák kialakulásának - mondta a szóvivő.

A szükséges munkák elvégzéséhez a Komárom-Esztergom és a Fejér megyei mérnökségről is kellett átirányítani munkatársakat a javítási munkák elvégzésére.

Korábban a Kisalföld című lap számolt be arról, hogy járhatatlanná válik a Győr-Budapest, Budapest-Győr M1-es autópálya szakasz.

Győrtől Budapestig 163 db nagyméretű kátyú nehezíti az utazást.

Pécsi Norbert az InfoRádió kérdésére megismételte, hogy a burkolathibákat folyamatosan javítják,

a Tatabánya és Bicske közötti szakaszon nagyobb mértékű a burkolatromlás, mint máshol.

Ezért arra kérte az autósokat, hogy vegyék figyelembe a forgalomkorlátozást jelző táblákat.

Pécsi Norbert beszámolt arról is, hogy a tél vége után a Hegyeshalom felé vezető oldalon a legrosszabb állapotban lévő 14 kilométeren végez el 4 milliárd forint körüli útjavítási munkálatokat a közútkezelő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×