eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Adóellenőrök szállnak rá sok magyar vállalkozóra

Itt a lista: ezek a vállalkozások számíthatnak a következő 3 héten a NAV ellenőreire.

A héten az adventi vásárok lesznek leginkább célkeresztben, de a budapesti taxisoknak, a somogyi autószervizek is jó ha résen vannak - írja a haszon.hu.

ÉSZAK-BUDAPEST

A NAV ellenőrei november 20-tól fokozottan ellenőrzik a fővárosi adventi vásárokon és kitelepüléseken (pl. fenyőfa árusítás) a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát és az áruk eredetét.

DÉL-BUDAPEST

Az ellenőrök november 27-től kezdődően 3 héten keresztül fokozottan ellenőrzik a budapesti taxiállomásokat, ahol a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A közterületen és piacon árusítók 2017. novemberének második felében fokozott ellenőrzésekre számíthatnak. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit valamint az áruk eredetét ellenőrzik. Az adózók az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak.

BARANYA MEGYE

A NAV baranyai munkatársai november 27. és 30. között Pécsett, Alsószentmártonban, Drávaszabolcson, Ellenden, Erzsébeten, Mohácson, Sásdon, Szentlőrincen, Szigetváron, és Udvaron ellenőrzik a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét és az online pénztárgépek használatát, elsősorban a gépjárműszerelőknél, a személyszállítóknál, zöldség- és gyümölcskereskedőknél. A megyében, a nagyobb rendezvényeken is ellenőriznek a revizorok és a pénzügyőrök. A próbavásárlások mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

BÉKÉS MEGYE

2017. november 27. és 2017. december elseje között a NAV munkatársai elsősorban Békéscsaba Erzsébethely városrészében (Jaminában) végeznek ellenőrzéseket.Az adóellenőrök és pénzügyőrök a próbavásárlások mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek működtetésével kapcsolatos kötelezettségeket ellenőrzik. Az ellenőrzésekre a hét minden napján számítani lehet.

FEJÉR MEGYE

Az adóellenőrök november 27. és december 1. között az Adventi Vásár árusait és a szezonális terméket árusítókat ellenőrzik. Kiemelten vizsgálják az online pénztárgép megfelelő használatát, a nyugta-és számlaadást illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

november 27. hétfő: Hajdúszoboszló

november 28. kedd: Hajdúbagos, Hosszúpályi, Monostorpályi

november 29. szerda: Derecske, Konyár

november 30. csütörtök: Debrecen

december 1. péntek: Debrecen

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezett kör, valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére is.

HEVES MEGYE

november 27. (hétfő): Eger

november 28. (kedd): Gyöngyös

november 29. (szerda): Recsk

november 30. (csütörtök): Hatvan

december 1. (péntek): Verpelét

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

november 27. (hétfő): Kunszentmárton

november 28. (kedd): Jászapáti

november 29. (szerda): Szolnok

november 30. (csütörtök): Jászberény

december 1. (péntek): Tiszaderzs

NÓGRÁD MEGYE

november 27. (hétfő): Rétság és környéke, Érsekvadkert és környéke

november 28. (kedd): Bátonyterenye és környéke

november 29. (szerda): Pásztó és környéke

november 30. (csütörtök): Jobbágyi és környéke, Szurdokpüspöki és környéke

december 1. (péntek): Salgótarján és környéke

A revizorok a téli ünnepekhez – Advent, Mikulás, Karácsony és Szilveszter – köthető szezonális termékek értékesítőinél, valamint az ünnepekhez kapcsolódó szolgáltatóknál vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését és a forgalmazott áruk eredetét.

PEST MEGYE

A NAV munkatársai 2017. november 27-től kiemelten ellenőrzik a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepekhez köthető vendéglátókat és szezonális termékeket árusítókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek szabályos használatát vizsgálják.

SOMOGY MEGYE

A NAV munkatársai november hónapban az operatív ellenőrzések keretén belül fokozottan ellenőrzik a gépjármű javítási és - karbantartási (jellemzően a gumi-szervizelési), valamint a ruhatisztítói (mosodai) tevékenységet folytató adózókat.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

november 27. (hétfő): Nyíregyháza

november 28. (kedd): Kisvárda, Döge

november 29. (szerda): Baktalórántháza, Laskod

november 30. (csütörtök): Győrtelek, Tunyogmatolcs

november 1. (péntek): Tiszalök

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást ellenőrzik. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

VAS MEGYE

A NAV munkatársai 2017. december 1-től folyamatosan végeznek helyszíni ellenőrzéseket az ádventi vásárokon, alkalmi kitelepüléseken. A karácsonyi ünnephez kapcsolódóan a kereskedelmi szektort érintő ellenőrzések kerülnek lefolytatásra. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×