Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Több pénz, új főnök - erre vágynak a legtöbben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy friss kutatás szerint a magyar munkavállalók 71 százaléka nyitott egy új állásra, és közülük 1,3 millió ember hajlandó lenne külföldre költözni a jobb munka reményében.

A DreamJo.bs állásközvetítő portál reprezentatív felméréséből kiderült, hogy elsősorban a 18-29 éves, városban élő férfiak gondolkoznak külföldi munkavállaláson.

Az elégedetlenség elsődleges oka a fizetés (74 százalék), a második helyen viszont az áll, hogy nem jönnek ki jól a vezetőjükkel (47 százalék).

Sokan nem büszkék a munkájukra (38 százalék), vagy hiányolják a megfelelő munkakörülményeket (36 százalék), illetve a fejlődési - és karrierlehetőséget (35-34 százalék). De a rugalmas munkaidő és munkavégzés hiánya is szerepel az okok között.

A felmérés kimutatta azt is, hogy az 1,3 millió magyar közül 45 ezer ember keresi csak külföldön az új munkáját.

A többség hazai munkára is nyitott lenne, tehát magyarországi cégeknek is lehetőségük lenne megszerezni a munkavállalókat.

A megkérdezettek legnagyobb arányban jobb fizetésre (82 százalék), jó szakmai vezetőkre, karrierlehetőségekre, jó munkakörnyezetre vágynak.

Az állásközvetítő egy kerekasztalbeszélgetésen arra jutott, hogy

igazán a kis- és középvállalkozásokkal kellene foglalkozni,

mivel a magyar munkavállalók 75 százaléka kkv-nál dolgozik. Őket próbálják arra ösztönözni, hogy jó munkahelyekké válljanak, és a munkavállalók szeressenek ott dolgozni.