eur:
393.58
usd:
368.73
bux:
65681.18
2024. április 23. kedd Béla
Forradalmasítaná az álláskeresést egy magyar startup

Forradalmasítaná az álláskeresést egy magyar startup

Képességek és tapasztalatok, nem pedig önéletrajzok alapján rendszerezi az álláskeresőket egy új portál, amely mögött egy startup vállalkozás áll.

Az allas.hu ügyvezető igazgatója, Rácz István azt mondta: ezzel a megoldással, a mögötte lévő algoritmussal sokkal gyorsabban és egyszerűbben találhatják meg a munkaadók is a számukra legmegfelelőbb dolgozót.

A munkavállaló képességeket, végzettségeket állít be, és a rendszer ez alapján ajánl álláslehetőséget, ráadásul relevanciát is mutat, vagyis azt, hogy például valaki egy marketing munkatársi pozícióra 80%-ban releváns  - mondta el Rácz István.

A munkaadói oldal is így működik, ők is egy "skill-setet" állítanak össze, és a háttérben egy okos algoritmus párosítja össze a kereset és kínálat igényeit.

Ezen a portálon az önéletrajz fogalma is ismeretlen, mert a képességek és készségek alapján összehasonlíthatóvá válnak a jelentkezők. Szerintük az, hogy ki miben jó, nem a végzettségeitől függ, de ha valaki szeretné, a végzettségeit is feltöltheti.

Azt látják, hogy

a kedvelt pozíciókra, például marketing munkatárs, négy hét alatt 600-800 önéletrajz érkezik be átlagosan.

De ezek relevanciaszintje 2 százalék alatti, vagyis igen kevés az, akit az állást meghirdetők valóban el tudnának képzelni abban a pozícióban. Az ő rendszerük ilyenkor 7-10 valóban releváns embert ajánl.

"Az általunk megkérdezett hr-esek azt mondták, nincs idejük végignézni a több száz önéletrajzot,

ezért áttekintik az első 25-50-et, és ha abban már van olyan, aki megfelelőnek tűnik, azt behívják interjúra. De lehet, hogy az igazán alkalmas jelölt a maradék 550 önéletrajzban lapul, de odáig el sem jutnak."

Ez egyébként egy startup cég, amelyben közel egymilliárdos befektetés van. Kisebbségi tulajdonrésze van a menedzsmentnek és többségi tulajdonrésze a Tőkepartner Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-nek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A kamatdöntés sem zökkentette ki a forintot

A kamatdöntés sem zökkentette ki a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×