Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rendkívüli intézkedések az Erzsébet-utalványok körül

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Automata berendezéseken, fokozott biztonsági ellenőrzés mellett készítik és csomagolják az Erzsébet-utalványokat - írta a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány közleményében, hozzátéve: mindez garanciát jelent arra, hogy sértetlen borítékokba, megfelelő értékű utalványok kerüljenek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn közölte, hogy a Magyar Posta aznap megkezdte a nyugdíjasok 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványának kézbesítését. Kedden több sajtóorgánum arról számolt be, hogy több nyugdíjas is azt jelezte, nem tízezer forintnyi, hanem kevesebb Erzsébet-utalványt kapott.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a közleményében azt írta: folyamatos műszakban gyártják és csomagolják a nyugdíjasok étkezési Erzsébet-utalványait. Az utalványok ellenőrzött, több szinten biztosított, zárt rendszerben készülnek - emelték ki, megjegyezve: a kibocsátó mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb idő alatt elkészíttesse az utalványokat.

Az elmúlt napokban a jogosultak csaknem felének készült el a 10 000 forint értékű borítékja. A borítékokban három utalványpár van: két szelvényen 2-2 darab kétezer forintos címlet, egy szelvényen pedig 2 darab ezer forintos címlet, összesen tízezer forint értékben - olvasható a közleményben.

Az utalványokat 2017. december 31-ig lehet beváltani Magyarország területén, mintegy hatvanezer elfogadóhelyen, fogyasztásra kész étel vagy - melegkonyhás vendéglátóhelyeken - étkezési szolgáltatás vásárlására.

Felidézték továbbá, hogy a kibocsátó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az elmúlt években több mint 900 millió darab utalványszelvényt gyártatott, ezeket csaknem 100 millió borítékba csomagolták be és juttatták el ahhoz a 2 millió emberhez, akik rendszeresen használják az Erzsébet-utalványokat.