eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Megindult a termelés a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Megindult a termelés a Mercedes-Benz új kecskeméti személyautó-gyárában, Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója a gyár avatása alkalmából csütörtökön tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a gyár dolgozóinak létszámát 3000-ra növelik a kompakt-autó osztály generációjának újabb modellje iránt jelentkező kiemelt érdeklődés miatt.

A Daimler AG igazgatója a hangsúlyozta: a tervek szerint 100-120 ezer gépkocsit gyártó kecskeméti gyár a rastatti gyárral együtt most már elegendő a kapacitásuk arra, hogy ki tudják elégíteni a részben új vevői igényeket is a prémium-kompakt kategóriában is.

Dieter Zetsche bejelentette: az új B-osztály autóira több mint százezer rendelés érkezett eddig.

A Daimler AG igazgatója szerint a digitálisan tervezett gyárral Kecskeméten egy modell jellegű üzem épült.

Bejelentette, hogy kezdeményezni fogják a munkaidő rugalmas kialakításának a bevezetését.

Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója történelminek nevezte azt, hogy "négy évvel a befektetési döntés után valósággá vált a "Mercedes-Benz Made in Hungary".

A kecskeméti gyár igazgatója hangsúlyozta: a gazdaság és a kormányzat részéről is komoly támogatást kaptak, kiemelte a Kecskemét városával kialakult kiváló együttműködést.

Frank Klein elmondta: az év második felében egy négyajtós kupé gyártásának az előkészületeit is megkezdik Kecskeméten, melyből az első eladásra gyártott autó 2013-ban hagyja el a gyárat.

A csütörtök délelőtti gyárlátogatáson bemutatták a teljes gyártósort. Az ismertetőn elhangzott: 4 óra 20 perc alatt készül el egy személygépkocsi, amelyet 130 "állomáson" szerelnek össze. A karosszéria üzemben 640 robot "dolgozik". A fényezőüzemben 12 féle színre tudják festeni az autókat.

A stuttgarti székhelyű Daimler-Benz konszern 2008. június 18-án jelentette be, hogy Magyarországon fogja gyártani új generációs Mercedes A és B modelljeit, s hogy a mintegy 800 millió eurós beruházással megvalósuló, 2.500 főt foglalkoztató üzemet Kecskeméten építik fel. Magyarország történetének egyik legnagyobb zöldmezős beruházása a közvetlen foglalkoztatottakon kívül a beszállítói körben további 10 ezer munkahelyet teremt.

Orbán: Az utóbbi idők egyik legnagyobb sikere

A kecskeméti Mercedes-gyár megnyitása az utóbbi idők egyik legjelentősebb sikere Magyarországnak a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor az üzem ünnepélyes avatásán csütörtökön úgy fogalmazott: Kecskemét a magyar járműipar újabb erődítménye, amely egy lépéssel közelebb visz ahhoz a célhoz, hogy Magyarország a világ autóiparának egyik termelési centruma legyen.

A kormányfő a kecskeméti ünnepségen mondott beszédében hangsúlyozta: a Mercedes-gyár magyar dolgozói "hozzájárulnak a magyar járműipar szárnyalásához" és a német-magyar gazdasági együttműködés erősítéséhez. Orbán Viktor megítélése szerint a csütörtöki gyáravatás is azt mutatja, "jó úton járunk, (...) és ezen az úton nem egyedül megyünk".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×