eur:
392.93
usd:
366.26
bux:
66775.03
2024. április 26. péntek Ervin

Januárra tervezik az EU-IMF-tárgyalásokat

A tervek szerint januárban megkezdődnek a tárgyalások Magyarország, valamint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió között - erősítette meg az Európai Bizottság szóvivője csütörtökön.

A testület szokásos napi sajtótájékoztatóján - kérdésre válaszolva - Olivier Bailly emlékeztetett arra, hogy informális előkészítő tárgyalások már a múlt héten is folytak a felek között. Fogalmazása szerint ezeket a pénzügyi stabilitásról, illetve a jegybankra vonatkozó törvénytervezetek "támasztotta nehézségek miatt félbe kellett szakítani".

A hivatalos tárgyalásoknak azonban a tervek szerint a jövő hónapban meg kell kezdődniük - emelte ki a szóvivő.

Bailly nem kívánta viszont kommentálni, hogy a Standard & Poor's hitelminősítő szerdán módosította a magyar államadósság besorolását. Hozzátette: tudomásul vették a bejelentést, amelyet "egy véleményként kezelnek a sok közül".

A bizottság a saját illetékességi körében, a közösségi jog keretében rendelkezésére álló eszközökkel maga kíséri figyelemmel a magyar gazdaság helyzetét - mondta a szóvivő, hozzáfűzve, hogy Olli Rehn pénzügyi biztos tervezi is egy értékelés elkészítését a jövő év elején.

Azt is jelezte, hogy a bizottság egyelőre nem kapott hivatalos választ José Manuel Durao Barroso elnök Orbán Viktor miniszterelnökhöz írt levelére. Mint mondta, a testület továbbra is azt várja, hogy a hatóságok visszavonják a két szóban forgó jogszabálytervezetet.

Egy másik kérdésre válaszolva Viviane Reding igazságügyi biztos szóvivője megismételte, hogy a luxemburgi biztos levelet intézett magyar partneréhez, amelyben a magyar bírósági rendszer és az adatvédelmi biztosi intézmény átalakításával kapcsolatban kért tájékoztatást. Elmondta, a válasz megérkezett, a bizottság továbbra is elemzi azt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×