Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: Újabb spekulációs támadás várható Magyarország ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Magyarország elhárította a múlt heti spekulációs támadást, ám még ebben a hónapban újabb várható - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

A Moody's múlt heti leminősítése kapcsán Orbán Viktor úgy fogalmazott: napirenden van az uniós tagállamok leminősítése, ennek van a szezonja, ráadásul ez mindig összekapcsolódik spekulációs támadásokkal. "Ez Magyarország esetében is így volt. Ezt a legutóbbi komoly spekulációs támadást sikerült elhárítani, de úgy készülök, hogy még valamikor december közepe után néhány nappal lesz egy újabb hasonló támadás" - fogalmazott Orbán Viktor.

Az IMF.tárgyalások várható hosszáról szűkszavúan nyilatkozott a kormányfő. "Mi egy nap alatt is meg tudunk állapodni. Amint elértük a céljainkat, már meg is állapodunk. Ez a tervünk" - jelentette ki.

A készülő nemzeti növekedési tervről Orbán Viktor elmondta: arra kérte Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, hogy minden más teendőjét sorolja hátrébb, mert ha nem készül el a magyar gazdaság növekedését segítő terv, recesszióba esik a gazdaság.

A dokumentum várhatóan a következőket tartalmazza: "konkrét beruházásokat, azt, hogy melyik ágazatban mit kell tennünk, minek kell történnie az építőipar, a nehézipar, a könnyűipar, a mezőgazdaság fellendülése érdekében, esetleg konkrét állami beruházások, befektetések terveit, ezeknek területi kijelölését és mindennek a háta mögött pedig az ehhez szükséges pénzügyi források előteremtésének tervét" - jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy a nemzetgazdasági miniszternek azért kellett a jegybankhoz fordulnia, mert a Magyar Nemzeti Bank nélkül nem lehet ennek forrásait előteremteni.