eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bogsch Erik: A gyógyszeripar növekedése fontos a gazdaság beindításához

Hosszú idő után tudta újra növelni az árbevételét Magyarországon a Richter. Bogsch Erik, a társaság vezérigazgatója elmondta: örvendetesnek tartja, hogy a kormány által meghirdetett Új Széchenyi-terv a gyógyszeripart kiemelten kívánja kezelni.

A piaci várakozásokat meghaladó második negyedévet zárt a Richter Gedeon Nyrt. A gyógyszeripari cég adózott eredménye 38,2 milliárd forint volt, csaknem 40 százalékkal magasabb a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

A Richter vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta: a jó első félév a forint gyengülésének köszönhető és annak, hogy az új termékek forgalomba hozatala sikeres volt. Ami az év hátralevő részét illeti, Bogsch Erik hangsúlyozta: nulla és öt százalék közötti növekedést várnak.

A vezérigazgató kiemelte: a korábbi 250 alatti forintárfolyam komoly gondokat okozott a magyar gazdaságnak, de a jelenlegi 280 forint körüli árfolyam már reálisnak nevezhető.

Bogsch Erik bízik abban, hogy az új kormány a meglévő törvényeket betartatja, az etikátlan viselkedésnek gátat szab és szükség esetén új intézkedéseket hoz, hogy a piac tisztuljon.

Örvendetesnek tartja, hogy a kormány által meghirdetett Új Széchenyi-terv a gyógyszeripart kiemelten kezeli, mert mint mondta, a gyógyszeripar növekedése nagyon fontos a gazdaság beindításához.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×