Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bogsch Erik: A gyógyszeripar növekedése fontos a gazdaság beindításához

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hosszú idő után tudta újra növelni az árbevételét Magyarországon a Richter. Bogsch Erik, a társaság vezérigazgatója elmondta: örvendetesnek tartja, hogy a kormány által meghirdetett Új Széchenyi-terv a gyógyszeripart kiemelten kívánja kezelni.

A piaci várakozásokat meghaladó második negyedévet zárt a Richter Gedeon Nyrt. A gyógyszeripari cég adózott eredménye 38,2 milliárd forint volt, csaknem 40 százalékkal magasabb a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

A Richter vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta: a jó első félév a forint gyengülésének köszönhető és annak, hogy az új termékek forgalomba hozatala sikeres volt. Ami az év hátralevő részét illeti, Bogsch Erik hangsúlyozta: nulla és öt százalék közötti növekedést várnak.

A vezérigazgató kiemelte: a korábbi 250 alatti forintárfolyam komoly gondokat okozott a magyar gazdaságnak, de a jelenlegi 280 forint körüli árfolyam már reálisnak nevezhető.

Bogsch Erik bízik abban, hogy az új kormány a meglévő törvényeket betartatja, az etikátlan viselkedésnek gátat szab és szükség esetén új intézkedéseket hoz, hogy a piac tisztuljon.

Örvendetesnek tartja, hogy a kormány által meghirdetett Új Széchenyi-terv a gyógyszeripart kiemelten kezeli, mert mint mondta, a gyógyszeripar növekedése nagyon fontos a gazdaság beindításához.

Hanganyag: Kaputa Júlia