Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tizennyolc országgyűlési képviselő vállalkozása a feketelistán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tizennyolc országgyűlési képviselő vállalkozása szerepel az állami nyilvántartások kimutatásait tartalmazó online adatbank feketelistáján, főleg adóvégrehajtás miatt. Várszeghi György, az APEH végrehajtási osztályának vezetője az InfoRádiónak elmondta: elméletben elképzelhető, de nem életszerű, hogy egy cég tulajdonosa ne tudjon arról, hogy ellene végrehajtást kezdeményezett az adóhivatal.

Az adóhatóság azt nem vizsgálja, ki a vezetője vagy tulajdonosa egy-egy olyan cégnek, amely ellen végrehajtást kezdeményez - mondta az InfoRádiónak az APEH végrehajtási osztályának vezetője.

A listán szereplő politikusok jó része úgy nyilatkozott, nem is tud arról, hogy a cége ellen ilyen eljárás indult, márpedig Várszeghi György szerint az adóhivatal minden vállalkozást értesítenek: az inkasszóról a bank, a többi végrehajtási cselekményről az APEH küld az ügyvezetőnek.

Elképzelhető ugyan, bár nem életszerű, hogy az ügyben érkező tértivevényes levelet átveszi a cég egyik munkatársa, de erről nem értesíti a vezetést - fűzte hozzá az osztályvezető.

Inkasszót vagy végrehajtási eljárást akár már kétezer forintos tartozás miatt is indíthat az adóhatóság, "de nyilvánvaló, hogy nem ilyen összegekkel foglalkozunk" - jegyezte meg Várszeghi György.

Hanganyag: Kaputa Júlia