Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az OTP Bank részesedést vett a Garanciától

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az OTP Bank a 2007. december 21-én kötött adás-vételi szerződés alapján részesedést és üzletrészt vásárolt az OTP Garancia Biztosítótól - közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az OTP Bank megvásárolta az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. 2,34 százalékos részvénycsomagját, amellyel részesedése a társaságban 96,81 százalékról 99,15 százalékra emelkedett.

Az OTP megvásárolta továbbá az OTP Travel Kft. 36,11 százalékos üzletrészét, így tulajdoni hányada 63,89 százalékról 100 százalékra nőtt.

Az OTP Bank a befektetések vételárát - amelyet a közlemény nem tartalmaz - 2008. január 7-én fizette meg.

Az OTP Garancia Biztosító megvásárlásáért négy nagy nemzetközi biztosítói csoport - az American International Group (AIG), a Zurich Financial Services AG, az Aegon NV és az ERGO csoport - versenyez - értesült piaci forrásból az MTI.

Más sajtóértesülések - a HVG és a Dow Jones - szerint a negyedik vevő nem a német ERGO, hanem a francia Groupama SA, amelynek van már biztosítója Magyarországon.

Az OTP Bank december 21-én közölte, hogy a potenciális biztosítói partnerektől megérkeztek az ajánlatok az OTP Garancia Biztosító Zrt. 100 százalékos részvénytőkéjének megvásárlására. Elemzők mintegy 500 millió euróra becsülik az árat, amelyet a bank kaphat a biztosítóért.