eur:
389.92
usd:
363.79
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: pixabay

Súlyos veszélye lehet a nyilvános telefontöltők használatának

Az FBI mondta el, miért éri meg inkább mindenhova a sajátunkat vinnünk.

A nyilvános töltőkben rejlő potenciált kihasználva csalók akár kártékony szoftverekkel is megfertőzhetik telefonjainkat vagy tableteinket, ezek segítségével pedig hozzáférhetnek az általunk használt eszközökhöz – áll a figyelmeztetésben, melyet a CNBC cikke taglal.

A felhívás szerint érdemes óvatosnak lenni a reptereken, bevásárlóközpontokban, hotelekben és hasonló intézményekben található ingyenes töltőpontokkal.

"Rosszindulatú szereplők kitalálták, hogyan használhatják a nyilvános USB-portokat kártékony programok és felügyeleti szoftverek eszközökre történő felvitelére. Vigyen magával saját töltőt és USB-kábelt, és használjon inkább konnektort" – szól a figyelmeztetés.

Konkrét eseteket nem említ sem a denveri FBI közösségi médiában közzétett figyelmeztetése, sem pedig az FBI weboldalán is megtalálható ajánlás: inkább figyelmeztetésnek szánják.

Az FBI a juice jackingnek nevezett visszaélési módról 2021 óta tud, ennek segítségével felhasználónevek és jelszavak birtokába kerülhetnek a szoftverek telepítői.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×