eur:
394.94
usd:
363.22
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
2021. február 1-jén közreadott kép a Google  amerikai informatikai óriáscég székházáról az egyesült államokbeli Mountain View-ban 2013. január 3-án. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök 2021. február 1-jén bejelentette, hogy Ausztráliában a Microsoft Bing keresőjét fogják használni, amennyiben a Google és a Facebook betartja fenyegetését és korlátozza a szolgáltatásait az ausztrál felhasználók számára. Az ausztrál kormány  médiapiacot szabályozó kódexének tervezete szerint a két amerikai vállalatnak a törvény hatályba lépését követően fizetnie kell a helyi sajtóorgánumokból átvett hírtartalmakért.
Nyitókép: MTI/AP/Marcio Jose Sanchez

A nagy sportesemények és a járvány uralták a Google-kereséseket idén

A sorozatoknál a Squid Game nyert, a filmeknél a Venom 2 mögött az Elk*rtuk jött be másodiknak.

A labdarúgó Európa-bajnokság és a nyári olimpiai játékok vezetik a Google kereső idei magyarországi listáját, amelyen a koronavírus-járványhoz kapcsolódó böngészés is meghatározó volt.

A Google huszonegyedik alkalommal tette közzé az év keresési trendjeit tartalmazó listáit. A Year in Search oldalon a magyar és globális listák mellett a világ számos országának idei eredményei is megtekinthetők, a globális trendek alapján idén is videót publikálnak – közölte a Google sajtóirodája.

A magyarországi abszolút lista élén szereplő két idei sportesemény, a labdarúgó Európa-bajnokság és a nyári olimpiai játékok mögött több koronavírus-járványhoz kapcsolódó böngészés is szerepel: az Oxford-AstraZeneca vakcina a 3., a beoltottak száma a 4., az oltás regisztráció az 5., a Pfizer-BioNTech vakcina pedig a 10. helyen.

A sorozatok listáját a Nyerd meg az életed (Squid Game) vezeti, mögötte a Keresztanyu és A Bridgerton család végzett. A filmeknél a Venom 2 győzött az Elk*rtuk és az Örökkévalók (Eternals) előtt, a tévéműsorok körében a Sztárban sztár leszek! volt a legnépszerűbb, megelőzve az Exatlon Hungary-t és az X-Faktort.

A receptek sorában a fánkra kerestek rá a legtöbbször, a képzeletbeli dobogóra a birsalmasajt és a bodzaszörp elkészítési módja fért még fel. A diéták között a keto szerepelt legsűrűbben a keresésekben, nem sokkal maradt le mögötte az epediéta és az almaecet-diéta.

A sportolók közül a foci Eb-n szívleállása miatt középpontba került Christian Eriksen, a harmadik olimpiai bajnoki címét megszerző kardvívó, Szilágyi Áron, valamint a magyar labdarúgó-válogatott centere, Szalai Ádám került idén fókuszba a Google-keresések között.

A Year in Search listái a Google Trends anonim, statisztikailag összesített adatai alapján készültek, amelyekből kiszűrték a duplikációkat és a spameket.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×