eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Elképesztő az infláció: még mindig az ingatlan a legjobb befektetés!

Az elmúlt hónapokban mindenki megtapasztalhatta, hogy az infláció megdöbbentően magas méreteket öltött, és ez komolyan érintette a lakáspiacot. Ha valamikor, akkor most nem szabad a pénzt otthon, de még csak bankban sem tartani, hanem minél hamarabb ingatlanba érdemes fektetni. Különösen, hogy egy jó befektetéssel jelentős nyereséget is realizálhatunk.

Nem érdemes sokáig gondolkodni annak, aki megtakarításaiból ingatlant szeretne vásárolni, ugyanis az árak folyamatosan emelkednek. Most akár már egy hónap késlekedéssel is sokat bukhatunk, lényegesen rosszabb paraméterekkel rendelkező ingatlant kaphatunk a pénzünkért, mintha most vásárolnánk. Ezért érdemes szétnézni és olyan ingatlant választani, amit most kedvező kondíciók mellett vásárolhatunk meg, és néhány év múlva jelentős haszonnal adhatunk majd el.

Ehhez pedig fontos, hogy kiváló lokációban, kiemelkedő minőségű ingatlant vegyünk. Új építésű ingatlannál pedig sokat számít a fizetési ütemezés is. Ideális ütemezés mellett ugyanis érdemes lehet akár olyan ingatlanba fektetni a pénzünket, amit évek múlva adnak csak át, és ahol akár akkora értéknövekedés várható, hogy egy közvetlen átadás előtti eladással jelentős haszonnal kaphatjuk vissza a most kezdőrészletként befizetett összeget. Egy 20-80%-os fizetési ütemezésű projektben például célszerű lehet befektetési céllal vásárolni, hiszen ha például egy 50 millió forintos lakást veszünk, akkor a kezdőrészletként befizetett 10 millió forintunk már szép hasznot hoz, mire néhány év múlva a lakások átadásra kerülnek.

A XIII. kerület, azon belül is Vizafogón a Foka-öböl környéke, illetve a Foka-öböl és a Népsziget között húzódó partszakasz például ideális elhelyezkedésű, hiszen kiváló közlekedési feltételekkel bír, és a Duna-part, a természet is közel is van. Itt biztosan vásárolhatunk olyan ingatlant, ami nemcsak tartja az értékét, de amelynél néhány éven belül jelentős értéknövekedés is bekövetkezhet.

A választásnál természetesen fontos még figyelembe vennünk a minőséget, ami nem csupán a műszaki tartalomra vonatkozik, de kétségtelenül számít az is, hogy a beruházás korszerű fűtésrendszerrel, például hőszivattyús fűtéssel rendelkezzen, és akár megújuló energiát is használjon. De emellett érdemes olyan ingatlant választanunk, amelynek nemcsak a tájolása, elosztása ideális, hanem valamilyen külső tér, minimum egy kisebb erkély, de lehetőség szerint inkább egy nagyobb terasz, esetleg tetőterasz vagy kertkapcsolat is tartozik hozzá. Ezen kívül sokat emel az ingatlan értékén, ha a lakóparkban közösségi szolgáltatások is elérhetőek.

Ezeket a szempontokat akkor is érdemes figyelembe venni, ha saját célra vásárolunk, ugyanakkor pont ezek miatt a pozitív tulajdonságok miatt lehet egy lakás befektetés céljára is ideális, hiszen egy ilyen ingatlant, bármikor könnyen kiadhatunk vagy eladhatunk.

Eladó ingatlant keresel? Akkor itt jó helyen jársz!

Támogatott tartalom

A cikk megjelenését az ingatlantájoló.hu támogatta.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×