eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke
Mauro Colagreco argentin szakács és a felesége, Julia Colagreco egy sajtóértekezleten, miután éttermük, a dél-franciaországi Mentonban működő Mirazur nyerte el a világ és Európa legjobb étterme címet a Világ 50 Legjobb Étterme 2019-es szavazásának eredményhirdetésén Szingapúrban 2019. június 25-én.
Nyitókép: Mauro Colagreco argentin szakács és a felesége, Julia Colagreco egy sajtóértekezleten, miután éttermük, a dél-franciaországi Mentonban működő Mirazur nyerte el a világ és Európa legjobb étterme címet Szingapúrban 2019. június 25-én. MTI/EPA/Wallace Woon

Megnézné a világ legjobb éttermét? Itt van a közelben

Kijött a világ legjobb éttermeit összegző The World`s 50 Best Restaurants lista, az első helyen a 3 Michelin-csillagot szerzett francia Mirazur étterem végzett. A kritériumokról Hamvas Zoltán, a Bocuse d`Or Akadémia elnöke beszélt az InfoRádióban.

Nagyon fontos gasztronómiai listát közöltek a The World`s 50 Best Restaurants rangsorral, ami azoknak mindenképpen fontos, akik jó helyen szerepelnek rajta; Hamvas Zoltán, a Bocuse d`Or Akadémia elnöke szerint elképesztő löketet jelent és nagy hírverést a győzteseknek, akkor is, ha a szakmában sokan megkérdőjelezik ennek a listának a hitelességét.

"Miközben a Michelin nagyon komoly szakemberek segítségével választja ki az éttermeket és hozza meg az ítéletét, itt honlapszerkesztők, bloggerek, a szakmában jártasak és kevésbé jártasak szavazatai alapján, nem tesztek alapján döntenek" - mutatott rá.

A kiválasztás persze mégsem csak a szimpátia, van benne valamennyi realitás is.

"Bízom benne, hogy aki leír egy éttermet, az járt is benne, de ezt nem kell bebizonyítania, a kedvenceit kell beírnia"

- fejtette ki Hamvas Zoltán, aki összehasonlításként azt is elárulta, hogy míg ezen az 50-es listán a dobogósok között is van 2 Michelin-csillagos étterem, a világon van több mint 110 3 csillagos is.

Az igazság kedvéért azért hozzátette, a korábban jól szerepeltek egy "külön kasztba" kerültek, épp azért, hogy a listának legyen egyfajta frissessége.

A győztes: fricska a francia konyhának

A győztes egyébként Mauro Colagreco argentin séf dél-franciaországi (Menton), Mirazur nevű vendéglője lett a Restaurant brit szakfolyóirat listáján. A koppenhágai Noma - René Redzepi vendéglője -, amely négy alkalommal szerepelt az élen, a második helyre szorult vissza a The World's 50 Best Restaurants idei listáján. A magazin által megkérdezett ezer szakértő véleménye szerint a világ harmadik legjobb étterme idén a baszkföldi Asador Etxebarri. Gaggan Anand indiai séfnek a thaiföldi Bangkokban működő étterme, a Gaggan a negyedik helyen szerepel a listán, és már a harmadik egymást követő évben számít Ázsia legjobb vendéglőjének.

A francia Riviérán, az Azúr-parton működő Mirazur tavaly még a harmadik volt. Konyhafőnöke, Colagreco az egyetlen olyan külföldi séf Franciaországban, akit három csillaggal ismert el a világhírű étteremkalauz, a Michelin. A világ legjobb éttermeit rangsoroló kedd esti szingapúri gálán Colagreco négy országnak mondott köszönetet: Franciaországnak, mert lehetőséget adott neki az önkifejezésre a konyhaművészet által, szülőhazájának, Argentínának "a gyermekkori mosolyokért", Brazíliának, felesége hazájának "élete szerelméért", továbbá Olaszországnak, ahonnét csapatának fele származik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×